Франція заборонила дітям до 15 років користуватися телефонами в школі

Опубліковано:
6 Жовтня, 2019

Французькі школярі й надалі не можуть користуватися своїми телефонами протягом шкільного дня. Майже рік, як Франція заборонила учням віком до 15 років використовувати мобільні телефони, планшети та смарт-годинники в школі, і це дало цікаві результати, кажуть, дослідники.

Уряд країни стурбований тим, що діти були надто залежними від своїх гаджетів, пише Business Insider. Попри те, що заборона на мобільні телефони під час уроків вже діяла з 2010 року, новий закон поширився навіть на перерви та обіди. 

Школи самі обирали, чи застосовувати заборону для учнів віком від 15 років. Існують також деякі винятки, наприклад, для учнів з обмеженими можливостями.

Згідно з законом, учні повинні вимикати свої телефони протягом дня або ставити їх у шафки. Попри дискусії, заборону збережуть і цього року.

Міністр освіти Жан-Мішель Бланкер назвав вимогу «законом для 21 століття» і заявив, що вона покращила дисципліну серед 12 мільйонів школярів Франції, повідомляє агентство France-Presse.

«Бути відкритим до технологій майбутнього не означає, що ми повинні використовувати їх постійно», — сказав він.

Після французької ініціативи, деякі школи в США також проводять подібну політику, щоб учні менше відволікались. У Англії тотально ініціативу не підтримали, але заборонили смартфони в новітній середній школі Шотландії. Австралія вирішила пройти стільниковий детокс лише в одному зі штатів з 2020 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заборона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #телефони, #тернопіль, #тернопільські новини, #франція, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: