Тернопіль став учасником світової ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді»

05.10.2019 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Тернопільська міська рада підписала Меморандум про взаємодію із Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в рамках глобальної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». Угоду підписали керівник соціальних програм Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Артур Айвазов та міський голова Тернополя Сергій Надал.

Документ підтверджує зобов’язання Тернопільської громади створити сприятливе середовище для розвитку дітей і молоді та є черговим важливим кроком до отримання спеціального статусу та відзнаки «Громада, дружня до дітей та молоді». Це дозволить Тернопільській громаді більш ефективно залучати інвестиції у соціальні проекти.

Велика честь стати учасником глобальної Ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» і співпрацювати з ЮНІСЕФ

Міський голова Тернополя Сергій Надал назвав тернопільську молодь головним рушієм прогресу міста.

«Сьогоднішня подія є знаковою та дуже важливою для Тернопільської громади, адже це велика честь стати учасником глобальної Ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» і співпрацювати з ЮНІСЕФ. У нашому місті є приріст населення, а відтак все, що стосується дітей та молоді є важливим та враховується при складанні програм, титульних списків і стратегій розвитку міста. Адже діти та молодь – це не лише наше майбутнє, це рушій прогресу суспільства у всіх сферах його життєдіяльності. І завдяки молоді наше місто ставатиме лише кращим та успішнішим. Також хочу подякувати Асоціації міст України за ту роботу, яку вона робить для залучення громад в ініціативу ЮНІСЕФ. Асоціація міст України є єдиною всеукраїнською асоціацією, яка є партнером Уряду та ЮНІСЕФ у впровадженні ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді», – зазначив Сергій Надал.

В свою чергу, пан Артур Айвазов відзначив, що Тернопільська громада має усі необхідні ресурси для ефективного впровадження ініціативи ЮНІСЕФ.

Тернопіль став одним із учасників реалізації світової ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді», започаткованої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), яка об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес задля спільної мети – створення комфортного для дітей та молоді середовища, де кожен може реалізувати свій потенціал. Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право на освіту та охорону здоров’я.

Діти нам показали, яким бачать наш рідний Тернопіль. І ми будемо його робити таким, як вони хочуть. Це наша дорожня карта розвитку Тернополя

В рамках роботи у даному напрямку, Тернопільська молодіжна міська рада уже провела соціологічне опитування для визначення становища дітей, молоді та батьків у місті. І за результатами опитування серед 1000 осіб різних вікових категорій (діти молодших класів, старшокласники, студенти, працююча молодь та батьки), Тернопіль є безпечним та комфортним містом для проживання дітей і молоді. На основі цих даних розроблятиметься подальший План дій для отримання головного статусу «Громада, дружня до дітей та молоді».

Підсумовуючи міський голова Тернополя розповів, яким буде майбутнє нашого міста.

«Діти нам показали, яким бачать наш рідний Тернопіль. І ми будемо його робити таким, як вони хочуть. Відкритим, зеленим, сучасним, розвинутими. Це наша дорожня карта розвитку Тернополя», – підкреслив Сергій Надал.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі