У Теребовлі дві смерті на одному приватному підприємстві

Опубліковано:
5 Жовтня, 2019
Дві смерті на одному з приватних товариств Теребовлянщини зареєстрували правоохоронці впродовж 2017-2018 років.

 
Третього серпня 2017 року на території підприємства, де виконувалися будівельно-монтажні роботи, через необережність загинув чоловік, 1995 року народження.Він впав у яму глибиною в три метри. Тілесні ушкодження чоловіка виявилися несумісними з життям.
 
За даним фактом працівники поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до статті 271 частина 2 ККУ – Порушення вимог законодавства про охорону праці. Щодо провадження була проведена комплексна експертиза в Києві. Проте третього вересня 2019 матеріали даного кримінального провадження направлені на повторну експертизу в Харківський науково-дослідний інститут судових експертних. Лише після її результатів провадження слідчі зможуть скерувати до суду.
 
8 червня на підприємстві у Теребовлі загинув 21-річний житель села Плебанівка. Хлопець працював різноробочим, проводив заміну даху на зерносушильній споруді приватного підприємства. Під час роботи впав з висоти на гостру частину металу, пошкодив шию та помер.
 
Слідчі порушили кримінальне провадження за частиною 2 статті 272 ККУ – Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та статті 172 ККУ – Грубе порушення законодавства про працю.
 
У ході розслідування стало відомо, що загиблий працював на підприємстві відповідно до цивільно-правового договору, а саме за власним бажанням та в зручний для нього час.
 
Дане кримінальне провадження скероване до Київського НДІСЕ на експертизу безпеки життєдіяльності з метою встановлення порушень вимог законодавства.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підприємство, #смерть, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: