Українські художники творять у духовному центрі на Тернопільщині (Фото)

Опубліковано:
3 Жовтня, 2019

Учасники Всеукраїнського образотворчого пленеру пишуть історичні портрети у Зарваниці.

У Марійському духовному центрі в Зарваниці триває Шостий Всеукраїнський образотворчий пленер, на якому художники пишуть 11 історичних портретів українських гетьманів, полководців та духовних осіб-державотворців.

– Наш пленер фактично вже перейшов «екватор» – працюємо 10-й день поспіль. За цей час більшість  митців вже створила творчі образи тих історичних осіб, які вони бралися зобразити на полотнах.

– Атмосфера пленеру – творча, адміністрація Марійського духовного центру створила прекрасні умови для того, аби нам тут працювалося легко й одухотворено.  Зрештою до цього нас зобов’язує й сама історико-патріотична тема цьогорічного пленеру, вже шостого за рахунком, який ми проводимо у Зарваниці, – розповів керівник пленеру, викладач Теребовлянського коледжу культури і мистецтв, заслужений художник України Микола Шевчук. 

За словами координатора мистецького пленеру, заслуженого журналіста України Олега Снітовського, вже наступної неділі роботи учасників пленеру можна буде побачити у соборі Зарваницької Божої Матері.

Проект здійснюється за підтримки адміністрації Марійського духовного центру «Зарваниця» (ректор – отець-мітрат Володимир Фірман, сотрудник – Микола Медюх), «Компанії ЛАН», м. Тернопіль (директор – Мирослав Лобоцький), пивоварні «Опілля»,

Теребовлянського осередку громадської організації «Меморіал» імені Василя Стуса (голова осередку – Микола Шевчук).

Художник Михайло Дирбавка за написанням портрета Івана Мазепи

Художник з Івано-Франківська Богдан Бринський із авторською роботою – портретом кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського

Народний художник України Богдан Ткачик під час створення портрета патріарха Любомира Гузара

Тернопільський художник Володимир Захарчук під час створення портрета засновника Запорізької Січі Дмитра Вишневецького

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зарваниця, #картина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #художник
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: