Михайло Головко: «Формула Штайнмайєра» – це крах української держави, її суверенітету цілісності та унітарної форми правління»

03.10.2019 18:43   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля

У результаті тривалих переговорів Україна погодила та підписала «формулу Штайнмайєра».

Вона передбачає проведення виборів на окупованих територіях України, легітимність яких згодом мають підтвердити спостерігачі ОБСЄ. У результаті Донецька та Луганська області можуть отримати тимчасовий особливий статус.

Це викликало масу обурення у суспільстві. У різних регіонах держави українці починають виходити на акції протесту, аби висловити своє незадоволення.

На думку народного депутата України VII та VIII скликань від ВО «Свобода» Михайла Головка,«формулуа Штайнмайєра» являє собою Мінські домовленості, які українцям почали нав’язувати ще у 2014 році. Про це він повідомив у прямому ефірі всеукраїнського телеканалу.

- Інформаційні новини, які ми чуємо, викликають роздратування. За що ж ми п’ять років воювали?! Вже шостий рік пішов, а ціна крові найкращих українських синів, які віддали своє життя за Україну, змарнована. Вся їхня жертовність викинута одним рішенням. Хто на це давав дозвіл? Що в кінцевому результаті являє собою ця «Формула Штайнмайєра»? Ми розуміємо, що ніякої формули не існує. Це – просто така абревіатура, прив’язка, яка являє собою Мінські домовленості, проти яких ми ще з початку голосували, бо вони є капітуляцій ними для України. Наша держава тут – сторона, яка зазнає поразки у війні і бере на себе всі тяготи – утримування територій Донбасу за кошти наших платників податків, соціальні, комунальні виплати, погашення плати за електроенергію, газ. Натомість ми даємо право амністії терористам, які вбивали наших хлопців, які робили безчинства, звірства, катування. Ми просто все це легалізовуємо, закриваємо очі, формуємо з них майбутню владу. Ми сідаємо з ними за стіл переговорів і кажемо: «Це все – Україна, тепер в нас є різні точки зору в державі». Ми раніше розділилися на Україну і сепаратистів. А тепер виходить, що це все – Україна, яка має дві точки зору на майбутнє, – пояснив Михайло Головко.

За словами народного депутата України VII та VIII скликань, сьогоднішні події в державі були прогнозованими.

- Прогнозовано це все відбулося. Ми розуміли, що до того йде. Тепер питання до нас з вами, суспільства та політиків, як ми маємо реагувати на ці виклики? Чи ми дозволимо це ковтнути і формувати федералізацію в нашій державі? І це – лише перший крок. Потім почнуться різні заяви. Наприклад, на Закарпатті. Вони теж хочуть особливих умов, угорської мови. Чи на Буковині. Харків скаже: «А чим ми гірші за Донбас. Теж хочемо російської мови». Це – крах української держави, її суверенітету, цілісності та унітарної форми правління. Тенденція буде дуже небезпечною, і все залежить від нас. Я не вірю цій владі, не вірю, що парламент може стати захистом. Взагалі у нас парламенту немає, він дуже деградований у цьому скликанні. Ця монобільшість просто ліквідовує сам парламентаризм, процедуру ухвалення законів і так далі. Дискусій чи конкуренції думок там не існує. Знову все доведеться вирішувати людям на вулиці, ми повертаємося до 2014 року. Мінські домовленості нам ще з 2014 року нав’язують. Попередню владу справді налякало кровопролиття під стінами парламенту. Вони няли питання перепису Конституції, особливого статусу Донбасу. Сьогоднішня влада, на жаль, цього не пам’ятає. Зеленський ще не розуміє, куди він потрапив – зі сцени в президентське крісло. Він не уявляє всіх тих загроз. А я переконаний, що суспільство не стерпить і буде реакція. Представники ВО «Свобода» вже почали збирати людей під Офісом президента. Закликаємо приходити, приєднуватися та не мовчати, – додав Михайло Головко.

Окрім цього, Михайло Головко також пояснив, що насправді закладено в особливому порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей:

1. Російським окупантам та їхнім посібникам терористам гарантується амністія.

2. Узаконюється режим “сприяння” для російської мови і знищення української мови.

3. Надається імунітет депутатам, “обраним” під контролем терористів.

4. Терористи призначатимуть керівників органів прокуратури і судів, а самі стануть “народною міліцією”, підпорядкованою виключно місцевій владі, яку доволі ймовірно буде обрано з колишніх ватажків загонів бойовиків.

5. Україна має забезпечити прямі зовнішні відносини Донбасу з регіонами Росії. По суті, визнається сам факт відсутності фактичного кордону з Росією.

6. І найцинічніше – це те, що українці за це все мають платити, не вимагаючи від них жодних податків.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі