У Тернополі активісти пікетували ОДА. Депутати зберуться на позачергову сесію

02.10.2019 15:13   Джерело: 20 хвилин
Опубліковано : Новини Тернопілля

Небайдужі громадяни проти капітуляції та імплементації «формули Штайнмайєра». Вони підписали звернення до депутатів обласної ради, аби ті підтримали їх у боротьбі за Україну.  

Самі учасники протесту обіцяють не здаватися. Після обіду вони ще прийдуть до стін ОДА. На місці чергує поліція. 

Активісти почали збиратися під стінами ОДА близько 9:00 у середу, 2 жовтня. Прийти закликали усіх небайдужих тернополян, але зібралися лише активісти громадських організацій. Як пояснюють самі активісти, про акцію мало хто знав, оскільки повідомили про неї лише увечері 1 жовтня.

Усього зібралось кілька десятків пікетувальників. Значно більше було представників правоохоронних органів. ОДА оточили поліцейські та встановили паркани. Підійти до будівлі міг будь-хто, але за умови, що покаже вміст своїх рюкзаків, пакетів та сумок. Також правоохоронці обшукували усіх за допомогою металошукача. Усередині приміщення ОДА також чергували поліцейські та кілька пожежних. 

Голови громадських організацій звернулися до депутатів ОДА, щоб ті підтримали їх вимоги.

- Ми готуємо спільне звернення, щоб висловити його на позачерговій сесії облради, – розповідає голова правління громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини» Ружена Волянська. – Зараз скликають депутатів, і ми висловимо свою позицію. Ми не можемо стояти осторонь, коли вирішується майбутнє нашої держави.

Активісти не підтримують імплементацію «формули Штайнмайєра», відповідно до якої, українські сили будуть відведені від територій окупованих територій. Також учасники протестують проти виборів на підконтрольних бойовикам територіях без контролю українських сил.

- Ті пункти, які "проходять" по "формулі Штайнмайєра" створюють глибоке занепокоєння, – кажуть активісти. – Мова йде про те, щоб провести вибори на окупованій території, подальше відведення наших військ. Ми розуміємо, що за шість років жителям цих територій повністю промили мізки. Як це все буде відбуватися? Нам пропонують незрозумілі правила гри.

Учасники акції поводили себе спокійно. Ніхто не вигукував ніяких гасел, а просто чекали відповіді від представників облдержадміністрації.  

- Я прийшов на мирну акцію, щоб показати свою позицію і висловити незадоволення від того, що Україна здає свої позиції, – розповідає активіст Максим. – Ми прийшли без прапорів, ніяких погромів влаштовувати не збираємось.

Після того, як голови громадських організацій домовились з представниками ОДА про скликання позачергової сесії, активісти розійшлися близько 9:50. Правоохоронці лишились охороняти громадський порядок. Наразі позачергова сесія депутатів ОДА має відбутися о 16 годині. Активісти обіцяють повернутися до стін ОДА, але вже в більшій кількості.  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 20 хвилин  

Коментарі