Біля ОДА протест: тернополяни проти «Формули Штайнмайєра»

Опубліковано:
2 Жовтня, 2019

Активісти, ветерани, добровольці зранку зібралися під стінами Тернопільської державної адміністрації.  Враховуючи останні події в країні, а саме підписання «Формули Штайнмаєра», вони вимагали скликати позачергову сесію обласної ради.

Як зазначають активісти, така угода є приниженням для цілої країни та фактичною капітуляцією. «Формула Штайнмайєра» ганьбить  пам’ять  людей, які віддали своє життя захищаючи нас від російського окупанта.

У результаті перемов активісті з представниками влади вирішено скликати позачергову сесію 2 жовтня на 16:00 год. Якщо ж депутати не зберуться, то засідання перенесуть на наступний день. За той час активісти планують підготувати спільне звернення, яке усі мають погодити та підписати, після чого його зачитають на сесії обласної ради.

Нагадаємо, вчора підписали «Формула Штайнмайєра», яка передбачає тимчасове надання особливого статусу окупованим районам Донецької та Луганської областей до проведення там виборів під контролем ОБСЄ. Після виборів і в разі, якщо ОБСЄ визнає їх чесними та демократичними, Україна має надати особливий статус цим районам ОРДЛО на постійній основі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #«Формула Штайнмайєра», #АТО, #війна, #ДНР, #капітуляція, #ЛНР, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОБСЄ, #ООС, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТОДА
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: