На цьому тижні у читальному залі Центральної бібліотеки Демидівської селищної ради відбулася презентація збірника краєзнавчих матеріалів, підготовленого проектом “Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр”.

Завдяки кропіткій наполегливій роботі дослідників вдалось відшукати у європейських архівах унікальні світлини, які зображають сцени життя і побуту давно минулих часів, історичні пам’ятки краю. Наприклад, випадково вдалось встановити відповідність фотографій раніше невідомого храму церкві у селі Дубляни. Ціла серія світлин зображає церкву в селі Вовковиї. Також є можливість оцінити багатство і вишуканість палаців у Вербні і Більчі.

null

Всі матеріали і фотографії доступні он-лайн на сайті. Книга буде цікава історикам, краєзнавцям, студентам та учнівській молоді.

Детальніше про подію.

Проект “Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр” реалізується громадською організацією “Сприяння розвитку села” за підтримки Українського культурного фонду.

null

Джерело фото: https://www.facebook.com/RogizneNGO/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #презентація
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: