Задля захисту і збереження життя і здоров’я активним та пасивним учасникам дорожнього руху в Тернополі планують перенести та забрати деякі пішохідні переходи, облаштувати паркувальні місця та збільшити кількість смуг руху. Із цього приводу управління патрульної поліції вже провело з міськрадою нараду. Про зміни дорожнього руху, які планують запровадити у Тернополі, розповів під час прес-конференції начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук. 

– Деякі пішохідні переходи будемо переносити, деякі взагалі забирати. На вулиці 15 Квітня пропонуємо змінити організацію руху – зробити три смуги в одному напрямку і в іншому, щоби розвантажити дану ділянку дороги. Також плануємо збільшити кільце на Збаразькій, забрати пішохідні переходи на проспекті Бандери біля “Вепру” та Chiсken Hut. Проєкти погоджені ще у 2018 році, але цих переходів ще не забрали. Маємо пропозицію, щоби зробити додаткові парковки в центрі міста – біля ЦНАПу та біля пологового. У планах об’їзд повороту вул. Замкова – Руська. На вул. Живова плануємо забрати смугу для громадського транспорту, зокрема від Шептицького до автовокзалу, цей проєкт теж уже погоджений. Це розвантажить дорогу. Буде зроблено додатково паркомісця на вул. Живова. Внесемо зміни і на пішохідному переході на вул. 15 Квітня біля заправки WOG. Проєктом там передбачено надземний пішохідний перехід, але у зв’язку з тим, що будувати його можуть довго, ми подали пропозицію, щоби зробити там острівець безпеки, такий, як на проспекті Бандери. Там люди будуть стояти і дивитися вправо-вліво. Це дасть змогу врятувати пішохода і водії будуть обережні. Рух у центральній частині будуть розглядати у комплексі щодо покращення безпеки дорожнього руху загалом, – повідомив Богдан Шевчук.

На даний час управління патрульної поліції планує проводити додаткове обстеження доріг і вулиць для того, щоби виправити недоліки – нанести розмітку, встановити додаткові дорожні знаки, ліквідувати деформації, просадки, вибоїни, поки ще дозволяють погодні умови.

Вікторія Ушакова

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дороги, #зміни, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: