Місце зустрічі змінити… можна: бібліотека!

Опубліковано:
28 Вересня, 2019

Щороку містяни мають щасливу нагоду бути учасниками вже традиційного   Бібліофесту. Кожний з них (а їх було вже 9!) завжди неповторний і креативний, а все тому, що його головний ідеолог – начальник управління культури і мистецтв міста Олександр Смик та натхненниця фесту директорка Тернопільської ЦБС Світлана Козелко щоразу привносять у цей захід якусь неповторну цікавинку. «Бібліотеки – громаді. Відкритий простір» – гасло цьогорічного фесту, який стартував у нашому місті 25 вересня в Українському домі «Перемога». Розповідає завідувачка бібліотеки для дітей (вул. Миру) Надія Швець: « Неймовірні враження отримали глядачі від “Пісочної анімації”, яку представила Оксана Мергут, дефіле українського одягу “Калина”, презентації нової колекції мистецьких артбуків “Тернопіль – місто кінофестів” та різноманітної палітри тематичних інтерактивних майстер-класів. Наша бібліотека разом із партнерами: студією дитячої анімації “Руда Миша”; медіалаб ПК “Березіль”; театральною школою – студією “Мельпомена” провели майстер-клас “Майстерня кіно та анімації”. Школярі 4-А класу ТЗОШ ім. В. Левицького ознайомились із процесом створення мультфільмів та відеороликів. Спробували себе у ролі оператора та мультиплікатора, а також познайомилися з рекордсменами Тернополя  Василем Шевчуком, Аліною Дадерко (м. Хоростків) та Андрієм Балабухом с. Яблунів. Дякуючи нашим партнерам все було супер емоційно і дуже позитивно!!!».

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

У світлиці Українського дому була презентована унікальна колекція флористичних еко-костюмів «Щаслива українська родина» Тернопільського Вищого професійного училища сфери послуг та туризму, яка у свій час була нагороджена золотою медаллю на Х міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2019» у Києві, автор Н.Б. Пташник.  Від бібліотеки-філії для дітей №4 та художньої школи імені Бойчуків (Сергій Музика) працювала художня майстерня, де свої роботи презентував юний художник, десятикласник Андрій Теслюк із ЗОШ №14. Також – етномайстерня від бібліотек- філій № 2, 3, 5 для дорослих та творчого об’єднання «Берегиня». Відбувся показ чудової колекції одягу «Калина» від майстра виробничого навчання вже згаданого училища Оксани Макух та кращих студентів цього закладу. Особливою популярністю користувалась «квітково-велосипедна» фотозона.

І все це дійство відбувалось на тлі чарівної музики, у виконанні викладача по класу акордеона Тараса Дідика (музична школа №1), учениці по класу гітари Євгенії Молень, викладача по класу баяна Романа Ткача та багато інших талановитих особистостей.

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 Приємною несподіванкою була презентація нової колекції книг артбуків «Тернопіль на кінокарті України». Зафіксовано ще один рекорд: найбільша кількість артбуків у Тернополі! (Про що йдеться у «Тернопільському реєстрі рекордів). Загалом усі три дні фесту надзвичайно насичені і пізнавальні. Це також зустрічі із тернопільськими письменниками та гостями Яриною Каторож і Нікою Нікалео. Тернополян та гостей фесту привітали представники місцевої влади.

Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліофест, #книги, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: