«Дев’ять років працювали над створенням колекції»: у Тернополі зафіксували новий рекорд

Опубліковано:
26 Вересня, 2019

У Тернополі, 25 вересня, в Українському Домі «Перемога» розпочався триденний фестиваль «Бібліофест: Бібліотеки громаді. Відкритий простір». В перший же день фестивилю тернополяни встановили новий рекорд — «Найбільша колекція мистецьких Артбуків».

Як розповіла директорка КУ «Тернопільська міська централізована бібліотечна система» Світлана Козелко, над створенням цієї унікальної колекції, аналогів якої не має в Україні, працювало 12 тернопільських міських бібліотек впродовж дев’яти років. Найбільшу колекцію, яка складається з шістдесяти дев’яти артбуків, зафіксували представники Національного реєстру рекорді  в Україні.

Також, окрім презентації колекції артбуків, на фестивалі «Бібліофест» відбувся літературний батл за участю тернопільських письменників, дефіле українського одягу, презентація колекції флористичних екокостюмів та виступ «Пісочна анімація».

До слова, фестиваль «Бібліофест» уже дев’ятий рік поспіль проводиться у Тернополі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #артбуки, #бібліотеки, #бібліофест, #колекція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рекорд, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: