«Я прибрав – твоя черга»: Учні Бутинської школи провели акцію

Опубліковано:
25 Вересня, 2019

Здоров`я людини багато в чому залежить від чистоти довкілля.

Наша мета – зберегти його.

Тож  з 16 і до 30 вересня в усьому світі проводиться акція “Я прибрав – твоя черга: змінимо майбутнє разом”, присвячена Міжнародному дню чистих берегів, який цьогоріч припадає на 21 вересня. Традиційно мільйони волонтерів у всьому світі (понад 150 країн) долучаються до глобального прибирання.

Учням нашої школи не байдуже майбутнє нашої планети, тому ми також вирішили допомогти їй звільнитись від сміття, приєднавшись до челенджу, який в Україні проходить під девізом: «Я прибрав – твоя черга2: змінимо майбутнє разом». Умови акції прості : зібрати друзів, прибрати біля себе береги річки, зареєструватися та викласти фото «до» та «після» прибирання у мережі Facebook. До речі, за умовами акції, перша тисяча учасників отримає у подарунок екосумки. Маємо надію, що ми увійшли в це число.

Навесні цього року після тривалих рясних дощів наша річка Горинь наповнилась різноманітним сміттям. Звичайно, його левова частка – це пластикові та скляні пляшки, деревꞌяні колоди, які вода забирала з дворів жителів наших сіл. У результаті цього декілька метрів річки були перегородженні цими колодами і там збиралось все сміття.

Ми зі старшокласниками вирішили приєднатись до акції, бо нам не байдужі проблеми, які виникають в природі. Ми знаємо, що за нинішніх темпів засмічення річок, морів та океанів до 2050 року в них буде більше пластику, аніж риби.

Незважаючи на суттєве похолодання та дощ, який випав у середу, екологічна бригада нашої школи взялась за справу. Вирішити цю проблему нам допомагала директорка нашої школи Лариса Борсук. Вона працювала разом з нами, допомогла зі знаряддям праці. Це були спеціально змайстровані для цієї події сачки. Їх виготовив завгосп нашої школи Костянтин Гуменний. Ми дістали з води пластик, який помістився в семи мішках, та два мішки скляних пляшок. Результатами дуже задоволені. Плануємо цього тижня прибрати береги, які не встигли минулого разу.

Закликаємо інші школи та просто небайдужих людей приєднатися до акції і гордо заявити: «Я прибрав – твоя черга-2: змінимо майбутнє разом».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Екологічна бригада Бутинської ЗОШ І-ІІІ ст. Вишнівецької ОТГ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #екологія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #учні, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: