1000 козаків та польських гусарів битимуться під Збаражем

Опубліковано:
24 Вересня, 2019

Майже через 4 століття у Збаражі знову відбудеться великий бій. 1000 козаків та польських гусарів зійдуться у протистоянні під місцевим замком. Реконструкція подій національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького відбудеться 29 вересня на території фортеці. Журналісти Т1 Новини розкажуть найцікавіші факти про одну з найвизначніших подій в історії України.

Назад у 1649 рік. У Збаражі відтворять битву, доленосну для війська Богдана Хмельницького. 29 вересня тут згадають події 370 річної давнини. Велика реконструкція облоги часів національно-визвольної боротьби відбудеться у місцевому замку. У Збаражі такі заходи проводять щороку, але цього разу, обіцяють, дійство набуде нових масштабів.

“На запрошення буде близько 1000 людей, які будуть в обладунках, формах козаків, буде відбуватися театралізоване дійство самої облоги і битви 1649 року”, – пояснює науковий співробітник Національний заповідник “Замки Тернопілля” Зоряна Мазуранчик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #битва, #замок, #Збараж, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: