«Зелений амфітеатр»: у Тернополі створять новий парк

Опубліковано:
24 Вересня, 2019

У Тернополі понад 65 % території нового міського парку, яки буде розміщений на вул. Київська та вул. Генерала М. Тарнавського, становитимуть зелені насадження. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Згідно з проєктом, територію парку максимально озеленять декоративними деревами й кущами, а також квітковими композиціями. Також, територію парку поділять на шість зони, а саме:

– відпочинково-рекреаційна зона: зелений амфітеатр навколо виставкового павільйону, сад квітів з «сухим» басейном, майданчик «барбекю», кафе, прогулянкові доріжки серед ландшафтних і скульптурних композицій парку;

– дитяча зона: ігрові майданчики для дітей віком 2-6 років, активні ігрові майданчики для дітей 7-12 років

– спортивно-ігрова зона: майданчики для міні-футболу, волейболу, тенісу, екстремальна велотраса, скейтмайданчик, майданчик силових тренажерів;

– зона дрібної торгівлі: на головних входах у парку розміщені групи тимчасових споруд торгової діяльності для відвідувачів парку;

– господарська зона: громадські вбиральні, господарська будівля для обслуговування парку, майданчики для тимчасового паркування автомобілів відвідувачами парку.

Центром парку стане виставковий павільйон сучасного мистецтва і науки. Дах споруди буде виконаний із сонячних батарей, енергія яких буде використана для потреб парку.

Читайте також

Земля розбрату: у Тернополі протестують проти нового парку

До слова, людям садівничого товариства «Ювілейний», дачі яких мають знести для створення парку, мають видати землю в с. Малашівці, замість колись виданої їм землі райвиконкомом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #насаджинці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #садівниче товариство "ювілейний", #тернопіль, #тернопільські новини, #товариство
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: