Тернопільський художник намалював мурал на стіні школи

23.09.2019 17:13   Джерело: Погляд
Опубліковано : Новини Тернопілля

На екстер’єрі Козівської опорної школи І-ІІІ ступенів №1 з’явився мурал, який створило подружжя з Тернополя в рамках фестивалю “Коза-фест 2019”.

Підсумком проекту став великий мурал на зовнішній стіні будівлі школи, на якому символічно зображено дерево з книгами, які читає дівчина в традиційному українському вбранні.

– Спочатку зі мною зв’язався отець Василь, який був зацікавлений в тому, аби по-сучасному прикрасити школу в Козовій, – розповів художник Юрій Устимчук. – Зображення мені запропонували готове, я лише згодом вніс певні корективи.

У втіленні цього проекту Юрію допомагала дружина Галина.

– Дружина корегувала процес і допомагала “насвітити” зображення з проектора, – підкреслив художник.

Загалом роботи тривали впродовж чотирьох днів. Використано орієнтовно 30 банок фарби.

Свого часу Юрій допомагав створити фотозону для фестивалю Файне місто, він розфарбував літери у техніці аерозоль. Чоловіку 36 років, з сім’єю проживає у Тернополі. Має дві художні освіти – вчитель образотворчого мистецтва, художник-оформлювач, художній редактор освітніх видань. Закінчив технікум та педуніверситет. З графіті працює з 1998 року, займається різними видами оформлення, експериментує зі шрифтами. Як окреме хобі у Юрія – витвори з каменю та металу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Погляд  

Коментарі