Історія геніального тернополянина, який півжиття віддав навчанню молодших поколінь (Відео)

Опубліковано:
23 Вересня, 2019

З музикою  по житті. Відомому тернопільському диригенту Володимиру Вернею  85. Для музиканта, який впродовж півстоліття очолював кращі хорові капели області організували свято. Диригент здивував гостей новим талантом.

Яким саме – дивіться у сюжеті Т1 Новини.

Крізь роки, з любов’ю до музики. Володимир Верней – геніальний тернопільський диригент, який у різні часи очолював кращі хорові капели краю. Півжиття він віддав навчанню молодших  поколінь у тернопільському музичному коледжі імені Соломії Крушельницької. Диригент  розповідає, любов до  музики перейняв від  матері.

“Вона співала. Це ще з  утроби запалило в мені цю любов до пісні. Я відразу розумів пісню як символ нації, як історію і душу народу”, – згадує викладач тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької Володимир Верней.

До 85 дня народження Володимира Вернея у коледжі організували святкове дійство. Вокальні колективи хорового відділу разом з маестро виконали твори українських композиторів.

Талановита людина – талановита в усьому. На святі Володимир  Верней вперше презентував публіці свої художні твори.  Картини Бетховена та Крушельницької вразили публіку майстерністю виконання. Митець каже,  ніколи професійно не займався малюванням, просто  робив те, що подобається.

“Я був основним художником в школі. І на всі свята, на демонстрації я з помічниками робили”, – додає Володимир Верней.

Його вмінню доступно пояснювати матеріал студентам могли б позаздрити багато інших викладачів. Олег Смуляк був одним із перших  учнів Володимира Вернея.  Каже, секрет в індивідуальному підході до кожного студента.  І саме це надихнуло його написати книгу про іменитого викладача.

“Коли я вступив в ТМУ Володимир Верней вже 5 років працював в училищі. Він був одним із тих, хто приймав у мене іспит. Він  таким чином прийняв в мене іспит, що я став учнем ТМУ. І я вважаю, що завдяки йому я досягнув таких висот”, – говорить автор книжки “Володимир Верней. Творчий портрет” Олег Смуляк.

До книги, окрім біографії, увійшла методика роботи Володимира Вернея  з хоровими колективами.

“Він вмів дуже цікаво розповідати.  Він мав багатий досвід  роботи з професійними колективами  і  навчався в дуже потужного хормейстра. Він мав запрошення працювати  у хоровій капелі тернопільської філармонії”, – наголошує Олег Смуляк.

Попри поважний вік Володимир Верней й далі працює зі студентами у тернопільському музичному коледжі імені Соломії Крушельницької. Тут його називають патріархом і пишаються,  що  музикант такого рівня впродовж півстоліття допомагає сотням студентів на повну розкрити свій потенціал.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Верней, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #педагог, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: