На Тернопільщині призовникам, які ухилятимуться від армії, погрожують кримінальною відповідальністю

Опубліковано:
23 Вересня, 2019

Трохи більше, ніж за тиждень, на Тернопільщині розпочнеться осінній призов, який триватиме з 1 жовтня до 31 грудня 2019 року. Призовників попереджають — за намагання уникнути служби у ЗСУ можна «заробити» кримінальне провадження.

Згідно з законом «Про військовий обов’язок і військову службу», під призов підпадають юнаки, яким ще не виповнилось 27 років, їх здоров’я відповідає встановленим нормам і вони не мають відтермінування від призову.

Загалом, під час майбутнього призову до Збройних сил України планують залучити 15 200 юнаків з різних куточків країни. Про це заявив начальник управління персоналу, заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Геннадій Долгашов.

“З них дев’ять тис. – до Збройних сил України, 4 тис. 400 – Національна гвардія, 1 тис. – Державна прикордонна служба і державна спеціальна служба транспорту – 800 осіб”, – повідомив він.

Як зауважив Долгашов, військовослужбовці строкової служби до виконання бойових завдань в районі проведення Операції об’єднаних сил не залучаються і залучатись не будуть. Ті, хто не має вищої освіти, служить 18 місяців, а призовники з вищою освітою – 12.

“Нагадаємо, що в Україні передбачено два види відповідальності за порушення законодавства про військову службу – адміністративна і кримінальна. За неявку у військкомат, як адміністративне покарання, застосовуються штрафні санкції. Адміністративне, яке вчинене вперше – штраф 85-119 грн, вдруге – 170-255 грн. Кримінальне – обмеження волі до трьох років”, – повідомив Геннадій Долгашов.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військо, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #призов, #тернопіль, #тернопільські новини, #юнак
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: