Шоумен з Тернопільщини має непоганий рейтинг довіри серед киян та має усі шанси змінити на посаді Кличка

22.09.2019 21:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля

Нещодавнє опитування, яке проводили експерти групи «Рейтинг», дає приводи розуміти, що кияни готові до зміни влади у столиці. Так, серед ймовірних претендентів, які можуть скласти конкуренцію на виборах очільника Києва, несподівано опинився шоумен з Тернопільщини Сергій Притула.

Про це у своєму блозі в мережі «Фейсбук» пише політичний експерт Валерій Пекар. За його словами, опитування показало, що Віталій Кличко не користується великою популярністю, але 43% киян вважають, що він має завершити свій термін повноважень, а водночас вражаючі 72% згодні, що головою КМДА мусить бути лише той, кого кияни обрали мером (позиція Конституційного суду).

— Зверніть увагу на рейтинг Сергія Притули. Він повністю відповідає існуючому запиту на нові обличчя, але водночас не асоціюється з Коломойським, який у Києві зовсім не популярний. В таких умовах Сергій має непогані шанси, навіть проти головних калібрів 1+1, — пише Валерій Пекар.

Цифри показують,зо серед тих, хто збирається брати участь у голосуванні, Кличка готові підтримати лише 19,3% мешканців столиці, 11,3% — віддадуть свої голоси за Сергія Притулу, ще 9,4% не проти підтримати на цій посаді Олександра Ткаченко.

— Видно, що ідея позбавити столицю самоврядування в Києві не популярна, навіть якщо за цією ідеєю стоїть поки що популярний президент. Незрозуміло, навіщо президентська команда ініціює вибори, якщо не має переможного кандидата в жодному з міст, де хоче скинути мерів. Можливо, ставка робиться на те, щоб отримати більшість у міських радах і потім тиснути на мерів, погрожуючи недовірою. В такому випадку отримаємо по всіх великих містах управлінський хаос -- саме те, чого прагне Коломойський, — додає політичний експерт. 

70980764_10212515335953081_8712072299278237696_n.jpg


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі