Кафе «Плай» реконструйовують у «Дім ветерана», тривають демонтажні роботи

21.09.2019 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

У приміщенні бувшого кафе "Плай" на проспекті Злуки, 53 буде реалізовано проєкт "Дім ветерана". В середині ідуть  демонтажні роботи.

Сергій Коновал, волонтер проєкту: "Продовжуємо працювати над нашим ветеранським проєктом «Дім ветерана». Облаштовуємо приміщення, де усі ветерани АТО/ООС та їх сім‘ї зможуть відвідувати абсолютно безкоштовно різноманітні лекції, тренінги, семінари, буде розташований тренажерний зал, також будуть здійснюватись консультації психолога та капелана, і, навіть, буде змога пройти у вертебролога сеанс терапії. Правда, спочатку потрібно підготувати приміщення. На даному етапі ми демонтуємо старі конструкції і вивозимо їх, попереду чекає ще море роботи, але процес почався." Сергій учасник Революції Гідності, закінчив Тернопільський національний медичний університет ім. І.Я.Горбачевського, у 2014 році вирушив на Схід добровольцем медичної служби ДУКу.

"Дім ветерана" планують не тільки, як місце для спілкування, психологічній реабілітації, а і для отримання підтримки в координації дій для створення власної справи. Подібний проєкт успішно працює у США. Приміщення належить Теропільській міській раді, його надано на один рік у безоплатне користування. Орієнтовно на ремонтні роботи і облаштування приміщення площею майже 260 кв.м потрібно 700 тисяч грн. Таких грошей у волонтерів проєкту немає, тому планують подавати "Дім ветерана" на "Громадський бюджет, 2020". Усього допомагають ремонтувати приміщення біля 30 людей.

null

Фото: Сергій Норд


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі