Концерт лемківської пісні у Збаразькому замку – співачка співала під відкритим небом

Опубліковано:
21 Вересня, 2019

Концертний виступ під блакитним осіннім небом заслужений працівник культури, бандуристка Надія Кулик присвятила лемківській пісні. Саме так віддала шану усім, хто був депортований з Лемківщини 75 років тому. 

Концерт відбувся у Збаразькому замку під відкритим небом. Послухати співачку, яка акомпанує собі на бандурі прийшли, як лемки та їх нащадки, так і збаражчане без лемківського коріння. Першу половину виступу Надія Кулик присвятила лемківський пісні. Різні за характером ці твори не залишають нікого байдужим. А під час виконання пісні “Аничка” молода група людей, що зайшла у замок на екскурсію, пустилась до танцю – танцювали обійнявшись у колі. 

Друга половина концерту презентувала глядачам творчість самої Надії Кулик, адже  вона пише і власні пісні. Пісні, присвячені батькам, Україні, пісні про кохання та надію. 

Серед слухачів були і люди, які пережили депортацію, доки тривала перерва між виступами – старші люди поділились своїми спогадами.

І це ще одна подія, до якої долучилась Збаразька районна організація Всеукраїнської громадської організації товариства “Лемківщина” задля відзначення пам’яті за жертвами депортації українців в 1944-1946 рр. та 1951 р. з Лемківщини, Надсяння, Підляшшя, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини.

Вхід на концерт був вільним.

null

 

null

 

null

Фото: Катерина Костогриз

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Збараж, #концерт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: