Медики знайшли причину кишкової інфекції у дитсадочку на Тернопільщині

Опубліковано:
21 Вересня, 2019

Медики висловили свої припущення щодо джерела поширення кишкової інфекції серед вихованців дитячого садка, що в селі Новосілка Заліщицького району.

Днями зафіксовано спалах кишкової інфекції в одному із дитсадків на Тернопільщині. Хворобу зафіксували у 10 дітей, яких негайно госпіталізували.

У ході епідрозслідування, станом на 15.00 год. 20 вересня, фахівці ДУ “Обласний лабораторний центр МОЗ України” встановили етіологічну причину спалахів – «Норовірус», йдеться у повідомленні. А саме в біологічних матеріалах, відібраних від хворих та контактних дітей, виявлено РНК (рибонуклеїнова кислота) норовірусів, пише Бізнес область.

Норовірус – це гостра кишкова інфекція, механізми передачі якого фекально-оральний і респіраторний. Вірус виділяє хвора людина, наприклад, із блювотою. Норовірус дуже заразний. Навіть найменші часточки пилу з інфекцією призводять до захворювання. В приміщенні вірус вбити складно. Не допомагає вологе прибирання звичайними миючими спиртовмісними засобами. Вірус стійкий до висихання, заморожування, нагрівання до 60 градусів. Позбутися його можна лише з допомогою хлорвмісних деззасобів.

На даний час ведеться детальне розслідування та робота по знищенню збудника хвороби.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитина, #інфекція, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: