Підземелля з десятками скелетів: вперше журналістам показали збаразькі лабіринти

Опубліковано:
21 Вересня, 2019

Місце, куди вперше потрапила знімальна група. Підземелля Збаража – моторошне, загадкове та містичне місце, де знаходяться десятки поховань польської шляхти та монахів. Подейкують про те, що підземні ходи пролягають під усім містом. А викопали їх декілька століть тому. Більше у сюжеті Т1 Новини.

Десятки невідомих ходів, тунелів та лабіринтів. Підземний Збараж – місце, яке назавжди залишилося поза межами часу. Для туристів і до сьогодні це місце лишається закритим, адже більша частина підземних ходів не досліджені. Та нашу знімальну групу туди проводять, щоправда через хід, який знаходиться в костелі святого Антонія з Падуї. Всередині все так, як і було сотні років тому. Перше, що впадає у вічі – труни. Під костелом знаходяться поховання польської знаті різних епох.

“Серед таких відомих князів збаразьких – це Януш Вишнівецький, який був похований просто тут в підземеллі костелу. Крипта поховання Януша Збаразького знаходилася під головним вівтарем”, – каже науковий співробітник у Національний заповідник “Замки Тернопілля” Володимир Данилейко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Збараж, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підземелля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: