На Тернопільщині відкрили нову сучасну амбулаторію

Опубліковано:
19 Вересня, 2019

У Баворові, 18 вересня, відкрили сучасну амбулаторію. Новий медичний заклад буде обслуговувати 4358 жителів цього та довколишніх сіл, а саме: Баворів, Застав’є, Грабовець, Білоскірка, Козівка, Смолянка, Скоморохи, Прошова та Теофілівка.

Впродовж двох років заклад реконструювали з дільничної лікарні. На ремонтні роботи та оснащення амбулаторії витратили 1 мільйон 300 тисяч гривень коштів субвенції з державного бюджету та 2 мільйони 150 тисяч гривень коштів Великогаївської об’єднаної територіальної громади. Загалом, було повністю проведено заміну комунікацій, водопостачання, опалення, вікон, зробили окремий вхід в амбулаторію. Також, закупили необхідне новітнє медичне обладнання та інвентар: меблі, холодильники, ноутбуки лікарям, медичне обладнання згідно табеля оснащення (автоматичний гематологічний аналізатор 3д, аналізатор сечі, ЕКГ апарати, пульсоксиметри, глюкометри, пікілуометри, пристрій для добового моніторування АТ).

До слова, медзаклад стовідсотково забезпечили кадрами: є сімейні лікарі: 2.5 ставок, фельдшери, сестри медичні загальної практики – сімейної медицини, молодший медперсонал, технічні працівники, бухгалтерія. Очолить амбулаторію Віталія Дударенка, який до цього часу був призначений на посаду виконувача обов’язків директора.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #амбулаторія, #медичний заклад, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: