Варення тернополян Навроцьких визнали найоригінальнішим на Всеукраїнському фестивалі домашньої консервації у Запоріжжі

Опубліковано:
17 Вересня, 2019

Подружжя тернопільських підприємців Навроцьких представили власне варення на Всеукраїнському фестивалі домашньої консервації у Запоріжжі. Фестиваль тривав два дні. Ольга та Роман Навроцькі діляться позитивними враженнями від фесту, розповідають, що отримали диплом учасників фестивалю та за один із видів варення – відзнаку «за оригінальність». Про це Роман Навроцький написав у Facebook:

«Ось і закінчилися два дні професійного Всеукраїнського фестивалю домашньої консервації в Запоріжжі! Дуже хороша атмосфера, прості та хороші люди, патріотична програма та велика гостинність. То ж маємо диплом учасників, десерт «Ківі з цукатами та коньяком» отримав відзнаку за оригінальність, а також отримали масу позитивних емоцій, адже там у нас є уже справжні друзі та поціновувачі нашої продукції. Тернопільську мармоляду від Fruit Art Home Jam знають та люблять тепер на Сході України. Ми також передали продукцію нашим воякам на передову! Загалом фестиваль зібрав декілька сотень кілограм для хлопців з передової! Хочу подякувати за хорошу організацію фестивалю Наталія Бабенко та Viktor Babenko!!! Все було чудово!», – пише Роман Навроцький.

«Ми подолали 1000 кілометрів, щоб потрапити на цей фестиваль, бо  він того вартий. Цього року ми привезли кілька нових видів варення – «Вишня в шоколаді», «Груша з кавою», яке, до речі, ми зробили для кав’ярень Тернополя та Львова, також привезли варення «Черешня фарширована грецьким горіхом» та «Трояндове варення». Особливою популярністю користувалося «Королівське варення» у якому – агрусини фаршировані грецьким горіхом та цитриною, а також «Варення з кульбаби», про яке я розповідала журналістам одного із телеканалів під час фестивалю. Очевидно, глядачів телеканалу зацікавило, яке ж воно на смак – варення із кульбаби і чимало людей завітали до нас саме за ним», – розповідає Ольга Навроцька.   

Пані Ольга каже, цьогоріч Всеукраїнський фестиваль домашньої консервації у Запоріжжі – ювілейний, його проводять уп’яте. Тому, організатори вирішили внести деякі зміни і провели конкурс. Відвідувачі фестивалю дегустували та оцінювали солодкі продукти і віддавали свої голоси за те, що найбільше припало до душі. А підраховували оцінки троє членів журі – професіонали у сфері громадського харчування. 

«Ми були дуже раді, що гості фестивалю оцінили наші «Ківі з цукатами» найвище і ми отримали відзнаку «за оригінальність». Нам було дуже приємно, що на фестивалі люди підходили до нас не лише за смачним варенням, а просто щоб послухати українську мову та розглянути наші вишиванки», – продовжує Ольга Навроцька. Вона також розповідає, що разом з чоловіком відвідали екскурсію вечірнім Запоріжжям та побували у музеї зброї:

«Ми проживали у центрі міста і увечері мали нагоду прогулятися  величезним проспектом, помилуватися величними вежами, та будинками з чудовою оздобою, ліпкою, ввечері вони дуже красиво підсвічуються. Також побували на проспекті, де знімали знаменитий фільм «Весна на Зарічній вулиці». А наступного дня, після фестивалю, побачили «Музей зброї», який вважається  найкращим серед музеїв зброї у країнах, які входили до Радянського Союзу. Усі експонати там – із приватної колекції.  

Ольга Навроцька каже, за 200 кілометрів від Запоріжжя – фронт, і вона з чоловіком були задоволені тим, що вдалося передати варення для бійців на схід. Пані Ольга зауважує, що на фестивалі панував патріотичний дух, адже крім підприємців, які віддавали свою продукцію військовим – багато інших людей також долучалися до цього збору.  Волонтери готували вареники та пельмені та продавали їх на фестивалі, щоб за виручені кошти придбати необхідні речі для бійців.

Подружжя Навроцьких у Всеукраїнському фестивалі домашньої консервації у Запоріжжі взяло участь вдруге і вдруге вони були єдиними  представниками західної України. Пані Ольга пригадує, що вперше про цей фестиваль дізналася із соцмереж: «Я не вагаючись вирішила взяти участь і заповнила анкету. Для мене було найважливіше – не продати варення, а познайомитися з іншими людьми, які займаються також ж справою, дізнатися про їхній досвід. Минулого року організатори фесту також влаштували для нас різноманітні екскурсії. Тоді ми разом з іншими учасниками фестивалю на Дніпрі співали «Реве та стогне Дніпр широкий!», у музеї побачили справжні козацькі чайки, побували на Хортиці. Емоції були такі, що й словами не передати», – каже Ольга Навроцька.

Ексклюзивне варення Ольга та Роман Навроцькі почали виготовляти у червні 2017 року, з того часу у підприємців народилося чимало нових  власних рецептів. Варення особливе тим, що зроблене із екологічно чистих, відбірних продуктів, у ньому невеликий вміст цукру, воно надзвичайно корисне, адже має багато вітамінів та інших поживних речовин. Варення «Fruit Art» – така собі підбірка смачного і цінного для здоров’я людини, і найважливіше – зроблено з любов’ю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #варення, #Навроцькі, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: