«2 роки колонії суворого режиму»: відверті спогади тернопільського військового про російський полон

Опубліковано:
17 Вересня, 2019

Життя поза межами реальності. Такими пригадує 2 роки і три місяці перебування у колонії строгого режиму військовий з Тернопільщини Василь Гулька. У складі 56 мотопіхотної бригади він 9 місяців боронив наш спокій на Маріупольському напрямку. Та 13 листопада трапилася подія, яка назавжди змінила його життя.

“Ми отримали військову задачу – нам треба було прикрити саперів. Ми попали в засаду. Нас трьох забрали. Я, Олексій Кодьман і Коля з Бердянська”, – пригадує колишній полонений Вася Гулька.

Після цього військовий разом з побратимами потрапив до Донецька. Там в приміщенні СБУ кожного допитували, а потім суди виносили вироки. За підозру у тероризмі суд ДНР присудив Василю – 20 років позбавлення волі.

“Потім нас привезли в колонію і там нас утримували до самого звільнення. Тиждень були допити. Потім нас вивозили на роботи. Ми робили всю чорну роботу, яка там була. Вони нам пред’являли, що ми терористи, які незаконно прийшли на їхню землю”, – додає Василь.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гулька, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #полон, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: