«Працювали у дві зміни», – захопливі спогади тернополянки, яка відбудовувала Тернопіль після війни

Опубліковано:
16 Вересня, 2019

У свої 20 років вона почала розбудовувати повоєнний Тернопіль. Її будинки і досі височать у центрі міста, а гуляючи тут, посмішка не сходить з її обличчя, адже до будівництва майже усього причетна вона. Історія Явдокії Герасименко – тернополянки із зовсім не жіночою професією, у сюжеті Т1 Новини.

Вона мріяла стати льотчицею, але стала – водійкою крану. У 20 років Явдокія Герасименко вперше сіла за кран і почала відбудовувати повоєнний Тернопіль. Зараз жінка з посмішкою розповідає, що майже кожен будинок від озера і до стадіону, будувала вона. Пригадує, після війни довкола була лише розруха і напівзруйновані помешкання, в яких таки змушені були жити люди. Відновити місто хотіли якнайшвидше, тож працювали у дві зміни. Згадує жінка, як при будівництві, теперішньої школи №6, заснула просто за кермом.

“Я на крані, мороз, холодно, а я в дві зміни у тій кабіні. Думаю, ну треба, то мушу. Подають мені панелі, чіпляють їх, а я витягаю і бачу вантажник показує треба везти. Везу і задрімала, кран їде, дві тони причеплено, а я задрімала. Настільки стомлена, була і з того переляку пробудилась і бачу, що я ще їду”, – каже Явдокія Герасименко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #Герасименко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спогади, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: