Палац в Загайцях на зображенні ХІХ ст

16.09.2019 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Продовжуємо знайомити наших читачів із цікавими зображеннями, на яких можна побачити, як виглядала Тернопільщина та її населенні пункти в попередні століття.

Сьогодні до вашої уваги зображення палацу родини Бубрів (Бобрів) у селі Загайці. Мова йде про сучасне село в селі Великі Загайці Шумського району Тернопільської області.

Автором зображення є відомий графік Наполеон Орда. Картина датується 1860-1870-ми роками. Підпис під малюнком звучить як «Загайці. Палац Людвіки Потоцької». Оригінал картини зберігається в одному із музеїв міста Кракова в Польщі, а саме «Muzeum Narodowe». Час появи палацу відносять до початку ХІХ ст.

За весь час існування палац перебував у руках різних родин. Представники роду Бубрів перетворила Загайці на один з самих популярних волинських маєтків. Наступною власницею була Теодора Людвіка Потоцька, яка ймовірно і замовила в Наполеона Орди малюнок цього палацу. Після неї наступним власником палацу став її син Євстафій.

У Першу світову війну палацовий комплекс в селі Великі Загайці досить сильно постраждав. З часом палац був знищений, останні його фото датуються міжвоєнним часом, і в наступних публікаціях ми вам їх обов’язково покажемо.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

Джерело фото: http://katalog.muzeum.krakow.pl

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі