День фізкультури і спорту України в Теребовлі

Опубліковано:
15 Вересня, 2019

Свято День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно засновано в 1994 році. Це свято здорового способу життя і радості, що виникає при використанні корисної фізичної діяльності. В Теребовлі цей день відзначали одночасно на міському стадіоні «Колос» та в боксерському клубі «Характерник». В останньому змагались боксери віком від шести до двадцяти чотирьох років. А на стадіоні проходили змагання з різних видів спорту.

Відкривав свято директор Теребовлянського ЦФЗН «Спорт для всіх» Ярослав Королюк, він всіх привітав та сказав: «Сьогодні Теребовлянською ОТГ проводиться Всеукраїнський День фізичної культури і спорту з різних його видів. Зокрема – з волейболу, футболу, боротьби, боксу, шахів та шашок. На змагання з волейболу серед чоловіків ми запросили команду із спортивної школи Тернополя, а серед жінок – команду із ТНЕУ, тож наші збірні змагалися з ними. Одночасно проводились змагання з міні-футболу серед хлопчиків 7 – 8 років, де взяло участь шість команд. Також проходили змагання з вільної боротьби, а з шахів та шашок взяли участь у турнірі як хопчики, так і дівчатка.

В цей день вітаю всіх теребовлянців із святом фізичної культури і спорту. Бажаю міцного здоров’я, успіхів у роботі та навчанні. Нехай спортивна фортуна завжди супроводжує спортсменів у всіх їх починаннях! Успіхів вам, друзі, та перемог!»

Все ж спинимося детальніше про події на відкритій першості міста з боксу, приуроченій вище вказаній даті. Тренер клубу Віталій Москва розповів: «Сьогодні у нашому турнірі беруть участь лише боксери з міста та Теребовлянщини. Це офіційні поєдинки, які йтимуть нашим боксерам в залік для виконання в майбутньому певних розрядів. Багато наших боксерів вже приймали участь у обласних, Всеукраїнських та міжнародних змаганнях, починаючи з 7 – 8 років. В нашому клубі є дві групи – молодша і старша, де займається 35 спортсменів як з міста, так і з сіл. Дні занять у нашому клубі це понеділок, середа, п’ятниця. Для молодших заняття проходить одну годину з 17.00 по 18.00, а для старших дві години з 19.00 по 21.00. Сьогодні проведено 8 поєдинків по вікових та вагових категоріях, кожен з яких мав три раунди і кожен раунд тривав для молодших 40 сек., а для старших – 1хв. Арбітром нинішніх змагань став 29-річний Іван Ковальчук з м. Вараш Рівненської області, він майстер спорту та суддя міжнародної категорії «АІВ».

Слід відмітити, що з наймолодших боксерів дехто виступав офіційно вперше, але це не заважало їм показати все чому вони навчилися. В переві між раундами тренер оголошував ймення кожного супротивника та розповідав скільки хто часу займається боксом, скільки поєдинків провів та скільки має перемог. А серед вболівальників найбілше було чути … мам боксерів. А як вони переживали за своїх хлопчаків, навіть кулаки стискали та гукали «бий», «та знизу, лівою» тощо. І голова батькіського комітету боксерського клубу жінка, Люба Слотюк, 11-річний син якої Саша займається боксом вже чотири роки. Їй також надали вітальне слово і вона підбадьорила хлопців, побажала їм чесних боїв та перемог.

Інша мама 12-річного боксера Наталія Ліщинска сказала: «Мій Владислав займається боксом вже 5 років, це був його особистий вибір і ми його підтримали. Я дуже рада, що сьогодні він в поєдинку перміг». А сам боксер відповів так на запитання чому він вибрав цей вид спорту: «Щоб стати сильнішим і навчитися при нагоді постояти за себе. І просто – щоб навчитися битися. Мені дуже подобається бокс і я дякую нашому тренеру за добру науку!»

По завершенні спортивного свята на стадіоні відбувся футбольний матч чемпіонату України серед аматорських команд між командами «Нива»(Теребовля) і «Вотранс»(Луцьк).

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото: Олег Капуста

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: