Жителям Чорткова нагадали про штраф за спалювання листя

Опубліковано:
13 Вересня, 2019

З початком осені, працівники муніципальної поліції жителям Чорткова нагадали розмір штрафів за спалювання сухого листя і запропонували компостувати його, щоб не завдати шкоди навколишньому середовищу.

Інформацію про це муніципали розмістили на сайті Чортківської міської ради:

«З настанням перших осінніх днів громадяни починають господарювати на городах, подвір’ях, прибудинкових територіях. І, на жаль, часто таке прибирання завершується спалюванням сухої трави, листя та різного сміття. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти і порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і завдавати шкоди здоров’ю людей.

У зв’язку з цим, нагадуємо, що згідно з п.8, ч. 2.4, розділу 2 «Правил благоустрою м. Чорткова» громадянам забороняється спалювати суху природну рослинність або її залишки. Це – пряме порушення природоохоронного законодавства, що може завершитись накладанням штрафу як на фізичних (від 340 до 1360 грн), так і на юридичних осіб (від 850 до 1700 грн).

За недотримання п.8, ч. 2.4, розділу 2 «Правил благоустрою м. Чорткова» минулого року муніципальною вартою Чортківської міської ради було виписано 26 адміністративних протоколів про порушення та зроблено близько 500 попереджень громадянам міста.

До слова, дим від спаленої рослинності складається з дрібних часточок, які містять компоненти-забруднювачі. При потраплянні в органи дихання, ці мікроскопічні часточки можуть досягти найглибших ділянок легень і залишатися там місяцями і навіть роками, спричинюючи респіраторні захворювання. У більшості випадків листя не горить, а просто тліє, чим сприяє вивільненню великої кількості вуглеводнів.

Викликає логічне питання «Куди ж дівати опале листя і суху траву?». Найбільш ефективним шляхом утилізації опалого листя є компостування. Метод компостування є безпечним способом переробки листя та інших органічних відходів, що не шкодить довкіллю. Компост з харчових відходів та дворового сміття на задньому дворі може значно зменшити кількість сміття, що викидається на сміттєзвалище».

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лдистя, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сміття, #спалювання, #тернопіль, #тернопільські новини, #штраф
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: