«Бездонний колодязь думок»  – про мандри як вид евакуації

Опубліковано:
13 Вересня, 2019

Подача інформації настільки видозмінюється у сучасному медіа-просторі, що тільки встигай освоювати її першоджерела. Тому надзвичайно цікавою була зустріч із блогером-мандрівником Володимиром Стусом, яку організувала Тернопільська центральна дитяча бібліотека. «Створи власну, неймовірну історію» – під такою назвою відбувалося спілкування відомого блогера із десятикласниками ТНВК «Школа-ліцей №9 ім. Іванни Блажкевич».

В Інстаграмі Володимира називають «Бездонний колодязь думок». Однак починалось все… із майже депресивного стану у період студентського життя.  Випадково опинившись з друзями на природі, подивився на світ іншими очима. Виявляється, він (світ) такий багатогранний і неймовірно прекрасний! Хлопець майже нічого не знав про історичні місця рідного краю. Тож за одне літо відвідав чимало нових для нього «територій»:  Медобори (славнозвісна гора Богіт), Збараж, Нирків, Кременець, Заліщики, численні фестивалі Тернопілля, згодом походи в Карпати. «Щоб себе сформувати, – каже мандрівник, – потрібен досвід. – Мандри – це вид евакуації. Ти повністю належиш собі: в тебе нема телефону. Мандри вчать жити моментом. Як тільки позбуваєтесь оцифрованого життя, опиняєтесь у житті реальному. І тоді починаєш цінувати те, що маєш. Особливо це відчутно за кордоном. Комфорт залишається вдома і ти опиняєшся сам…із собою. Так було зі мною під час мандрування Туреччиною, Грузією, Вірменією. Тоді іншими очима починаєш дивитися на проблеми, які були вдома. Приходить усвідомлення  реальності і ти розумієш, що насправді проблем в тебе немає. Все пізнається у порівнянні. Чому круто їздити автостопом? Нові знайомства, цікаві історії, зрештою, ти ніколи не знаєш, де в мандрівці себе знайдеш».

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Володимир Стус ділився досвідом, якого набув під час подорожей. Розповідав про небезпеку, яка може бути, але яку можна заздалегідь уникнути. Він глибоко переконаний, що, перш ніж мандрувати іншими країнами, потрібно більше дізнатися про свою власну країну. Адже в Україні є багато неймовірних і захоплюючих місць, і, зокрема, у нашому рідному краї. Володимир провів презентацію власного тревел-блога в мережі INSTAGRAM. А бібліотекарі , в свою чергу, представили юним читачам власну презентацію українських тревел-блогів. Зустріч відбулася у форматі запитань і відповідей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #блогер, #володимир стус, #зустріч, #мандри, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: