Розпочато кримінальні провадження щодо водіїв, які керували авто, хоча були позбавлені цього права за вироком суду

13.09.2019 08:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Прокуратурою області проведено перевірку додержання вимог законодавства при відбуванні засудженими покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. За її результатами виявлено 2 порушників закону, які, будучи засуджені до додаткового покарання у виді позбавлення права керування транспортними засобами, не виконували вироку суду.

Так, одного з засуджених водіїв визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.126 КУпАП «Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов’язкового страхування» та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу на суму 425 гривень.  Іншого  - притягнено до адмінвідповідальності  за ч.3 ст.126 КУпАП «Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами» та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу на суму 510 гривень.

Отож засуджені, не зважаючи на заборону, їздили за кермом автомобілів, ухиляючись  від відбування додаткового покарання. Щодо них розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.389 КК України (Ухилення засудженого від сплати штрафу або від відбування покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю), одне з яких уже скероване до суду.

Довідково: Стаття інкримінованого злочину передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі