Щодня на Тернопільщині лікарі фіксують до 5 випадків вітряної віспи

Опубліковано:
12 Вересня, 2019

За результатами моніторингу інфекційної захворюваності, який проводять працівники  Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України, на Тернопільщині майже щодня в середньому є 5 людей хворіють вітряною віспою. Так, наприклад, 10 вересня – цю недугу підхопили 5 осіб, 9 вересня – 4 людей, 8 та 7 вересня було по 3 випадки, а 5-го вересня інфекцію виявили у 6-ти осіб.

Вітряна Віспа – це вірусне захворювання, різновид герпесу. Здебільшого його підхоплюють діти. Цей вірус-збудник передається повітряно-крапельним шляхом. Характеризується помірною загальною інтоксикацією. Основними симптомами вітряної віспи є підвищення температури, у більшості випадків не значне, слабкість та озноб, втрата апетиту, на певних ділянках тіла можуть виступити ненадовго червонуваті плями, першіння в горлі.

Читайте також

Що варто знати жителям Тернопільщини, як зібралися на відпочинок в екзотичні країни?
У Тернополі, після вживання риби, чоловік заразився страшною недугою

Медики кажуть, одним з найбільш ефективних способів захисту дитини від вітрянки вважається вакцинація. Згідно з дослідженнями, зі 100 вакцинованих проти вітряної віспи дітей, приблизно 90%-95% не підхоплять цей вірус. Решта 5% якщо захворіють, то у легкій формі. Вакцина може діяти досить тривалий термін – від 10 до 20 років.

https://www.facebook.com/laboratorycentr/

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віспа, #інфекція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прививка, #тернопіль, #тернопільські новини, #хвороба
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: