Теребовлянська ратуша зміниться до невпізнаваності (Фото)

Опубліковано:
12 Вересня, 2019

Ратушу у Теребовлі реконструюють. Наразі вежу, де був вмонтований годинник, розібрали. Невдовзі тут з’явиться новий, чотиристоронній . Годинник для ратуші замовляли у Львові. З міського бюджету спеціально виділили 198 тисяч гривень. Новий годинник  буде особливим тим, що відбиватиме різні мелодії та підсвічуватиметься, тож теребовлянці зможуть звіряти точний час у будь-яку пору доби.

Теребовлянську ратушу збудували в 18 на початку 19 століття. На вежі встановили механічний годинник. Куранти  відбивали кожну годину, а також кожні 15 хвилин. Однак під час Першої Світової війни вежу зруйнували, а з ним і годинник. Лише у 70-их роках на одній стороні вежі було відновлено годинник, який подарував місту місцевий годинникар з нагоди свого ювілею. Але з роками і цей часомір потребував заміни, тож незабаром з’явиться новий, з сучаснішим механізмом.

null

Фото авторки

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #годинник, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ратуша, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: