Винуватця смертельної аварії в Бучацькому районі взято під варту без альтернативи внесення застави

12.09.2019 10:27   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Смертельна аварія поблизу села Трибухівці Бучацького району, яка трапилась 01 вересня 2019 року, сколихнула довколишні населені пункти.

Тоді водій Opel, здійснюючи обгін, виїхав на зустрічну смугу та спричинив лобове зіткнення із автомобілем, що їхав у зустрічному напрямку в межах своєї смуги.

В результаті аварії на місці загинули двоє пасажирів автомобіля, що рухався на зустріч.

Читайте також

У Лановецькому районі 88-річну бабусю знайшли мертвою на кладовищі
Двоє людей загинули у ДТП біля села Трибухівці Бучацького району

Ще чотирьох людей з травмами різного ступеня забрали медики.

На місці аварії її винуватець вів себе досить зухвало, говорив, що йому за скоєне нічого не буде. Тож подія стала об’єктом активного обговорення.

За фактом події розпочато кримінальне провадження.

Як стало відомо Інфопростору, до винуватця аварії застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту без альтернативи внесення застави.

Згідно матеріалів кримінального провадження, 1 вересня 2019 року приблизно о 13 годині 20 хвилин, водій керуючи автомобілем «OPEL Vectra», рухався проїзною частиною автомобільної дороги Т-20-01 «Бучач Чортків Скала-Подільська» зі сторони с. Трибухівці у напрямку м.Чортків. В цей час, попереду нього у попутному напрямку рухався автомобіль «ЗАЗ 110307», а назустріч, смугою свого напрямку автомобіль «OPEL Kadett».

Під час руху, водій автомобіля «OPEL Vectra» не був достатньо уважним та не стежив належно за дорожньою обстановкою, щоб своєчасно реагувати на її зміну та не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху, чим порушив вимоги п.2.3 (б, д) Правил дорожнього руху, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України №1306 від 10 жовтня 2001 року зі змінами та доповненнями (далі ПДР).

Так, на ділянці вказаної автодороги в частині КМ 10+700, що у Бучацькому районі поблизу с. Трибухівці, водій, в порушення вимог п. 14.2 (в) ПДР, не переконавшись, що смуга зустрічного руху, на яку він буде виїжджати, вільна від транспортних засобів на достатній для обгону відстані, змінив напрямок свого руху вліво та виїхав на зустрічну смугу, по якій став здійснювати обгін попутного автомобіля «ЗАЗ 110307». Унаслідок порушення вимог вказаного пункту Правил, водій не забезпечив безпеку дорожнього руху та на призначеному для зустрічного руху боці дороги допустив зіткнення керованого автомобіля «OPEL Vectra» із передньою частиною зустрічного автомобіля «OPEL Kadett».

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди, водій автомобіля, що рухався на зустріч та пасажир його автомобіля загинули на місці пригоди. Окрім того, четверо пасажирів обох автомобілів отримали тілесні ушкодження.

Порушення водієм вимог пункту 14.2 (в) ПДР перебуває у прямому причинному зв’язку із настанням даної дорожньо-транспортної пригоди та загибеллю двох людей.

У вчиненні зазначеного кримінального правопорушення підозрюється водійякий затриманий слідчим відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Тернопільській області Коханом М.В. в порядку ст. 208 КПК України 1 вересня 2019 року о 18 год. 50 хв. і якому 2 вересня 2019 року о 16 год. 55 хв. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України.

Після скоєного винуватець аварії через свого адвоката ще подавав клопотання, аби його відправили під домашній арешт.

Однак, суд вирішив застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення суми застави.

Датою закінчення строку дії ухвали вважати 23 год. 59 хв. 28 жовтня 2019 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі