Суд зобов’язав слідчих завести кримінал на чиновників Чортківської міськради

11.09.2019 09:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Чортківський районний суд зобов’язав начальника слідчого відділу Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про початок кримінального провадження за фактом витрачання бюджетних коштів без публікації договорів.

Про це стало відомо Інфопростору.

20 серпня 2019 року скаржник звернувся з заявою про злочин в порядку ст. 214 КПК України до в. о. начальника слідчого відділу Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області, вказавши наступне. Протягом серпня цього року, проїжджаючи по вул. Копичинецькій в м. Чортків додому в смт. Заводське, заявник став свідком роботи важкої техніки по вул. Сірка та вул. Гагаріна в м. Чортків щодо відновлення дорожнього полотна. Чортківська міська рада такі роботи повинна проводити лише після оприлюднення виконавця робіт на сайті www.prozorro.gov.ua . Як вбачається на сайті www.prozorro.gov.ua  немає виконавця робіт щодо відновлення та ремонту дорожнього полотна по вул. Сірка та вул. Гагаріна в м. Чортків та немає інформації щодо вартості таких робіт. Заявник вважав, що посадові особи Чортківської міської ради та міський голова Володимир Шматько вчиняють кримінальне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.4 ст. 191, ст.356 КК України. Враховуючи вимоги ст. 214 КПК він просив відомості про вчинення вищевказаного кримінального правопорушення внести до ЄРДР та розпочати досудове розслідування. Однак, слідчі проігнорували свій обов’язок.

Оцінивши доводи сторін суд прийняв рішення визнати незаконною бездіяльність в. о. начальника слідчого відділу Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області щодо невнесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань по поданій 21.08.2019 року заяві про вчинення злочину, згідно вимог ст. 214 КПК України.

Водночас суд зобов’язав начальника слідчого відділу Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про початок кримінального провадження за фактом витрачання бюджетних коштів без публікації договорів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі