Сергій Притула: «В дитячих підручниках нас досі продовжують індифікувати з частушками»

10.09.2019 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

Відомий телеведучий Сергій Притула висловив обурення, щодо навчальної програми зі зарубіжної літератури для учнів 6 класу. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбук.

Адже, у книжці зі зарубіжної літератури 6 класу, в одному із завдань, надалі Україну пов’язують з Росією. Питання про схожість мови чи культури, навіть після стільки років війни, продовжують писати у підручниках.

«Робимо з малим вчора уроки. Зарубіжна література. 6 клас. Міфи. Дійшли до перевірочних запитань. Читаю 6-те. І от я не розумію… чи це просто за 5,5 років війни у мене так загострилось сприйняття усього що пов‘язано з Росією чи подібне запитання у підручнику для українського школяра – це нормально?! Просто мені здається, що подібні формулювання – це шматочок мозаїки під назвою «мишебратья»! Типу, неба біди, у нас стільки спільного, навіть міфологія. Хоча з огляду на слов‘янськість, згадану у запитанні, до нас ближчими є і білоруси, і поляки, і словаки. Але нє, блін, нас і далі сватають із любителями частушек в косоворотках», — зазначається у дописі.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі