Сім продуктів, які треба їсти кожного дня, щоб уникнути раку

Опубліковано:
9 Вересня, 2019

І нині залишається загадкою, чому деякі затяті курці помирають від старості у похилому віці, водночас як у молодих людей, які ніколи не тримали цигарку в руках, діагностують рак легенів.

Цей і багато інших прикладів свідчать про те, що, окрім спадковості і прямих факторів (куріння, екологія, шкідливе виробництво тощо), є й безліч інших причин, через які люди хворіють або не хворіють на рак. Багато вчених схильні віддавати провідну роль харчуванню. Згідно з деякими дослідженнями, люди, які регулярно вживають в їжу певні продукти, здатні звести ризик виникнення онкологічних захворювань до мінімуму.

Чорниці

Одні з найкорисніших ягід. Зокрема, через великий вміст антиоксидантів. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, що лежать в основі запальних процесів в організмі. Чим більше в організмі вільних радикалів, тим більше виникнення безлічі руйнівних процесів, зокрема, раку.

Згідно з численними дослідженнями, регулярне вживання чорниць знижує ризик виникнення раку грудей, кишківника, сечового міхура, легенів і шкіри.

Оскільки чорниці не втрачають корисних властивостей при заморожуванні, тож їсти їх можна і потрібно цілий рік.

Часник

Дослідження показують, що в часникові містяться компоненти сірки, які здатні стимулювати імунну систему і підвищувати її здатність знищувати ракові клітини. Зокрема, деякі дослідження показують, що регулярне вживання часнику знижує ризик виникнення раку шлунка в 10-12 разів.

Броколі

Броколі — це суперпродукт (superfood). Так медики називають продукти, що володіють фантастичним набором корисних властивостей і повинні бути включені до раціону будь-якої людини.

Як і часник, броколі містить компоненти сірки, що стимулюють імунну систему. Головне — не готувати страви з броколі в мікрохвильовій печі. Відповідно до недавнього дослідження іспанських учених, мікрохвилі знищують до 97% всіх корисних речовин, що містяться в броколі.

Імбир

Експерименти на лабораторних тваринах показали, що ракові пухлини різного роду ростуть значно повільніше, якщо в організмі високий рівень бета-іоніну, компонента, який у великій кількості міститься в імбирі.

Ківі

Ківі — це вітамінна бомба. В цьому екзотичному фрукті багато вітамінів С і Е, а також міді й безлічі інших корисних речовин включно з антиоксидантами, незамінними в боротьбі з раком.

І хоча регулярне вживання ківі може допомогти в боротьбі з усіма видами онкологічних захворювань, деякі дослідження свідчать про те, що ківі найефективніший у випадку з раком легенів і шлунка.

Лосось

Згідно з результатами недавнього дослідження австралійських учених, люди, які вживають лосося не менше трьох разів на тиждень, мають на 30% менше шансів захворіти на лейкемію. Інші дослідження виявляють такий же взаємозв’язок між споживанням лосося та інших жирних видів риби і зниженням ризику виникнення багатьох інших форм раку.

Йдеться про поліненасичені жирні кислоти омега-3. Ця найважливіша для здоров’я речовина в людському організмі не виробляється. Єдиним джерелом її надходження є їжа. Жири омега-3 регулюють кров’яний тиск і рівень кальцію в організмі, знижують ризик виникнення тромбів тощо.

Вони також є відмінною профілактикою онкологічних захворювань, впливаючи на обмін речовин і роботу імунної системи. І хоча жири омега-3 зустрічаються у багатьох продуктах, найпростішим способом їх отримання є жирні види риби.

Грейпфрут

У грейпфруті багато лікопіну. Це потужний антиоксидант. І, як інші схожі речовини, він успішно протидіє раку.

Лікопін міститься в багатьох овочах і фруктах, наприклад, у помідорах і кавунах, але саме в грейпфрутах його вміст дуже високий. Крім того, у грейпфрутах високий вміст фенолової кислоти, біофлаваноїдів (які перешкоджають виділенню гормонів, що сприяють росту злоякісних пухлин) і різних речовин, які задіяні у виробленні ензимів, здатних запобігати раку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #поради, #продукти
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: