На Тернопільщині вшанували 75-річницю депортації українців

Опубліковано:
9 Вересня, 2019

У Чорткові, з нагоди 75-річниці депортації українців зі споконвічних українських земель Надсяння, Холмщини, Лемківщини, Західної Бойківщини, відбулася панахида. Жителі міста, священнослужителі прийшли до пам’ятного знака депортованим українцям аби вшанувати їхню пам’ять. Про це повідомляє Чортківська міська рада.

Дійство розпочалося зі спільної молитви, до якої долучилися представники духівництва різних конфесій. Опісля поминальної панахиди, міський голова вручив медалі всім хто долучився до впорядкування скверу й пам’ятного знаку.. Зокрема, пам’ятними медалями «75 літ пам’яті» нагородили: Марію Бурдяк, Степана Бубернака, Марію Бабійчук, Степана Барну, Івана Вишньовського, Миколу Гарберу, Віру Криворук, Олександра Подоляка, Марію Заставецьку, Богдана Дудяка.

Довідка: 9 вересня 1944 року у Любліні була підписана трагічна для України угода між Польським Комітетом Національного визволення і Урядом Української РСР «Про евакуацію українського населення з території Польщі до УРСР і польських громадян з території УРСР до Польщі». Відповідно до цієї угоди близько 700 тисяч українців депортовано зі свої рідних земель.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #75-річниця, #депортація, #лемки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #панахида, #тернопіль, #тернопільські новини, #українці
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: