Тернопільська 44 окрема артбригада 9 вересня святкує своє 5-річчя

Опубліковано:
9 Вересня, 2019

9 вересня виповнюється 5 років з часу створення  44 окремої артилерійської бригади. Це – військове з’єднання артилерійських військ Збройних сил України, яке Бригада входить до складу оперативного командування «Захід». 

«П’ять років тому ніхто й гадки не мав де буде пункт постійної дислокації бригади, яка в активний період війни формувалася на Яворівському полігоні. Ніхто тоді не думав, що саме місто Тернопіль стане домівкою військової частини, через КПП якої пройде більше п’яти тисяч захисників. Сьогодні банери та сіті – лайти, які виготовили і розмістили колектив ТОВ «Маркетингові технології ПБС» з Михайло Тимошик нагадують Тернополянам та гостям міста про подію», – пишуть військові бригади у facebook.

Читайте також

Колючий дріт і автомати: тернопільські журналісти пройшли вишкіл напередодні професійного свята
Тернополян закликають стати на захист України у військовому резерві
У Тернополі судили нацгвардійця, який влаштував «дідівщину» у військовій частині

Формувалася бригада з вересня 2014 року на базі військового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки м. Яворів Львівської області, в/ч А4150 та 184-го навчального центру с. Старичі Львівської області, в/ч А2615. 9 вересня 2014 року було видано перший наказ командира цієї військової частини. Артбригада створювалася фактично з нуля і отримала разом зі старою відновленою технікою, частину нової. Формування бригади і підготовка першого гаубичного дивізіону було завершене 15 жовтня 2014 року.  Тоді дивізіон і відбув для виконання завдань в зону бойових дій на сході України. 1-й гаубичний артилерійський дивізіон бригади (без 3-ї батареї), входив до Дебальцевського угрупування військ.

З початку 2015 р. військова частина отримала постійне місце дислокації у Тернополі  на базі розформованої у 2013 році 11-ї гвардійської артилерійської бригади. Інфраструктура військової частини в Тернополі добре збереглася, підрозділи укомплектовані на 90 %. Взимку 2015 року підрозділи бригади, зокрема — 3-тя батарея, знищували цілі в районі Бахмутської траси.

28-29 січня 2015 року особовий склад 3-ї протитанкової батареї протитанкового дивізіону бригади брав участь в оборонних боях біля Вуглегірська. 28 січня 2015 р. всі протитанкові гармати батареї були знищені, артилеристи разом з підрозділами батальйону ПСМОН «Світязь» продовжували обороняти позиції у будівлі школи-інтернату міста Вуглегірськ, а згодом вийшли з оточення в напрямку Червоного Орача та Савельевка. Наприкінці січня – на початку лютого 2015 р. частини бригади вели вогонь по Донецькому аеропорту. 30 березня 2015 р. частину бригади вивели із зони бойових дій.

До сьогодні військові 44 окремої артбригади на сході України та на інших її територіях боронять державу від ворога та захищають її мир і спокій.

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #5 років, #артбригада, #військо, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #святкує, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: