8 вересня Борщів запрошує на Всеукраїнський фольклорно-мистецький фестиваль «Борщівська вишиванка» та гастрономічний – «Борщ’їв-2019»

07.09.2019 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

У неділю, 8 вересня, в Борщові відбудуться фольклорно-мистецький фестиваль "Борщівська вишиванка" та гастрономічний – "Борщ’їв-2019".

"Борщівську вишиванку" організовують уже 12 років поспіль. На святі проведуть семінар-лекцію на тему "Збереження борщівської народної сорочки у етнокультурному просторі України", презентують книжку "Борщівська народна сорочка: експедиційні матеріали та приватні колекції" за участю лауреатів Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. братів Левка і Богдана Лепких.

Також експонуватимуть етнографічну виставку "Борщівська народна сорочка" з фондів місцевого музею, виставку вишиванок сіл району, об’єднаних територіальних громад "Вишиванка, мов пісня, з далеких століть", та покажуть документальний фільм "Борщівська сорочка. Коріння сили", створеного за підтримки Українського культурного фонду.

На фестивалі діятиме й етнографічна локація "Чорна борщівська сорочка – роду мого оберіг", відбудеться театралізоване дійство,  відтворюватимуть стародавні обряди, виконуватимуть пісні  та танці, які здавна прижилися на Борщівщині. 

У рамках фестивалю борщу "Борщ’їв-2019" – відбуватиметься майстер-клас із приготування борщу. Готуватимуть страву господині із понад 50 сіл району. Вони представлятимуть борщ за славними рецептами. І, традиційно, на вогнищі у великому казані варитимуть борщ, яким пригощатимуть гостей свята.

На фестивалях виступатимуть обрядово-фольклорні, хорові, хореографічні, інструментальні колективи, сольні виконавці з концертною програмою, у якій братимуть участь майстри сцени із Національного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю "Гуцулія", ансамблю української пісні "Гуляй душа" з Києва, гурту "Гардамани", народного аматорського ансамблю танцю "Любисток" із Тернопільщини.  Про це  розповів начальник управління культури облдержадміністрації Григорій Шергей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі