Понад 13 років тернополянин потерпає від афери, в яку його втягнула відома родина бізнесменів

07.09.2019 08:43   Джерело: НОВА...
Опубліковано : Новини Тернопілля

"Сергію Тарашевський, невже мандат депутата Тернопільської обласної ради дає вам право тримати 75-річного пенсіонера, як собаку, на ланцюгу в своїх кредитних аферах?" - щоразу звертається до політика з криком душі тернополянин Олександр Биховець.

Понад 13 років Олександр Олексійович потерпає від афери, в яку його втягнула відома родина бізнесменів Тарашевських.

Свого часу вони фіктивно записали на Олександра Олексійовича акції Тернопільського ремонтно-монтажного комбінату «Торгтехніка» і частину статутного фонду ТОВ «Диво», до управління якими він не мав жодного стосунку і з яких не мав ані найменшої користі. Натомість через підступну оборудку отримав мільйонні (!) борги, оскільки реальні власники Тарашевські набрали величезні кредити у ПАТ «ВТБ Банк» під заставу акцій, а погашати їх не збираються… Усі ці роки через борги чоловіка тягають до суду, погрожували конфіскувати майно, було, навіть заборонили виїзд за кордон. Лише цьогоріч завдяки наполяганню Олександра Олексійовича з нього таки переписали борги, але досі не забрали акції, які «висять» тягарем. Нині чоловікові 75 років, через хвилювання він підірвав здоров’я, тож хоче нарешті позбутися будь-якої залежності від Тарашевських і забути про все, як про страшний сон. Проте бізнесмени не поспішають дати спокій пенсіонерові…

19 млн. гривень — кредитне ярмо від Тарашевських

Навесні цього року Олександр Олексійович отримав чергову повістку з Тернопільського міськрайонного суду, адже на ньому «висіло» 19 (!) млн. гривень боргу. Доведений до відчаю чоловік висловив перед суддею у присутності журналістів свій біль і своє обурення діями Тарашевських.

— Засідання швидко закрили, адвокат Тарашевських Олег Яненко був обурений, що я вирішив узяти державного адвоката для захисту своїх інтересів, — розповідає Олександр Олексійович. — Ще не встиг я зайти додому з суду, як до мене вже зателефонував Сергій Тарашевський, просив відмовитись від адвоката, казав, що дасть свого. Хотіли, як завжди, все зробити по-своєму, але я не погодився. Наступного разу Яненко приніс до суду відмову від позову і якимсь чином з мене зняли борг. Річ у тім, що через суд Тарашевські змінили позивача ПАТ «ВТБ Банк» його правонаступником ТзОВ «ГК «Ровекс». Без юридичної освіти важко збагнути всі оборудки, що крутять Тарашевські, лиш би не повертати кошти. Акції РМК «Торгтехніки» на мене записали понад 13 років тому — я наївно виручив негідників, не розуміючи, яку підставу вони задумали. Ми тоді разом працювали з Олександром Семеновичем. У 2010-ому Олександр і Сергій Тарашевські позичали в банку понад 18 (!) млн. гривень на акції, але не повертали, борг перед позичальником нині складає понад 50 (!) млн. гривень.

Переписали акції і відразу… склали заповіт

Борг зняли з Олександра Олексійовича, але за документами акції «Торгтехніки» досі належать йому, утім, це майно не тішить пенсіонера…

—  На мене записано 94% акцій «Торгтехніки», я — головний бенефіціар, але вони мені не потрібні! — каже чоловік. — Понад 5% акцій мають у власності ще кілька осіб. Наскільки мені відомо, за акціями записане адміністративне двоповерхове приміщення на вул. Дорошенка в обласному центрі площею 1250 кв. м, верстати. Тарашевські здають приміщення в оренду, хоча юридично до акцій не мають жодного стосунку. Згідно зі статутом комбінату, повинні відбуватися щорічні збори акціонерів, але за всі ці роки мене не кликали жодного разу, хоч я нібито є основним акціонером. Тарашевські приз-
начили там директора, бухгалтера і роблять, що заманеться. А відповідальність — на мені. І невідомо, що може згодом знову «випливти»… Після суду я ходив до Тарашевських, благав забрати акції, згодом написав їм листа, але вони не квапляться. У мене немає на руках жодного документа на власність комбінату, все у них в сейфі, зокрема, й кредитний договір. Тарашевські чекають моєї смерті… Коли переписували на мене акції, відразу завбачливо склали заповіт, що в разі моєї кончини акції переходять до Тарашевського-старшого. Більш підлих людей я ніколи не зустрічав… Я тричі був на прийомі у керівника обласної поліції Олександра Богомола, якому Сергій Тарашевський обіцяв переоформити у свою власність комбінат, але так і не виконав. «А що, вам ці акції заважають?» — досі зухвало насміхається з мене Тарашевський-молодший.

«Семеновичу, навіщо ти втягнув мене в цю брудну справу?»

Під час розмови в редакції Олександр Биховець зателефонував до Тарашевського-старшого. Бізнесмен відповів на дзвінок, але нічого конкретного не сказав про подальшу долю акцій комбінату.

«Тарашевський, ти отримав мого листа? — запитав Олександр  Олексійович у слухавку. — Коли забереш комбінат і повернеш мою квартиру? Очікуєш на мою смерть?.. Семеновичу, навіщо ти втягнув мене у цю брудну справу?.. Ти обіцяв забрати акції. Доки мені чекати? Ти — негідник!»

— Знову просив зачекати два тижні, казав, що банк забрав приміщення за борги… — переповідає розмову з бізнесменом Олександр Олексійович. — Дурить, бо тоді офіційно передавали б майно, я мав би підписувати якісь документи. Хоч підозрюю, що з підробленим моїм підписом у них є не один документ. Я втомився від брехні Тарашевських… Втратив здоров’я… Чималі хвилювання нині й за мою квартиру, яку я отримав у спадок від батьків. Коли Тарашевські погрузли в боргах, приїхав адвокат Яненко і сказав, що потрібно негайно ховати мою квартиру. За два дні він переписав квартиру на мого брата. Брат давно вже просить мене повернути на себе майно, а я не можу, бо боюся втратити його… До того ж, щоб переоформити квартиру, потрібні величезні кошти, які зі своєї пенсії я не назбираю. Аферисти Тарашевські поламали мені й особисте життя — не можу поїхати жити до своєї цивільної дружини в Білорусь, бо «прив’язаний» до акцій з боргами…

У червні цього року Олександр Биховець надіслав Тарашевським листа.

Лист-звернення

Якщо вам з вашими посіпаками юрисконсультом Яненком О.Ю. і фінансовим директором Тимчишиним Ю.М. вдавалося постійно мене дурити, то це не значить, що я наївний дурень. Це значить, що я довіряв вам більше, ніж ви заслуговуєте. Я щиро вірив у те, що ви порядна сім’я, а насправді ви — шулери-аферисти, які вкрали в мене спокійне пенсійне життя, розлучили мене з дружиною, обікрали працівників корпорації «Ровекс», не виплативши їм заробітну плату з СНП «Оберіг».

У мої 75 років ви продовжуєте тягати мене по судах, щоб повішати на мене ваш кредитний борг 19 млн. грн. Ви — родина аферистів, яка краде не тільки гроші, а й людські життя. 

Я неодноразово виступав у ЗМІ, щоб донести правду про ваші брудні справи. А якось побачив на сайті «Місцевий час» за 3 березня 2019 року ваше сімейне фото, напис на якому свідчить про те, ким ви є насправді. Аферисти! Так вашу «благородну сімейку» багато хто сприймає на Тернопільщині.

Тепер найголовніше: вимагаю терміново повернути мені квартиру, яку за два дні ваш юрист Яненко О.Ю. переоформив на іншу людину, наперед знаючи, що афера призведе до багаторічної судової тяганини. По-друге: вимагаю переоформити на себе акції (94%) РМК «Торгтехніка», які за документами «висять» на мені 13 років, але не належать мені. Ви через мою надмірну довіру ошукали мене — оформили на мене злощасні акції. Я вам ніколи жодних обіцянок не давав.

Де ваша порядність і людяність, родино Тарашевських, про яку п. Тетяна (дружина Тарашевського-старшого, — авт.) так голосно заявляла на сторінках «Вільного життя» за 13 лютого 2008-го року? Насправді ви — безсовісні аферисти. Як таких негідників земля носить?..

Олександр Биховець


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: НОВА...  

Коментарі