Соломія Пелих: «Тато був дуже класним чуваком…»

07.09.2019 07:43   Джерело: НОВА...
Опубліковано : Новини Тернопілля

Такого зворушливого відкриття нових зірок на тернопільській Алеї зірок місто ще, мабуть, не бачило.

”Коли народжується дитина, то в небі спалахує зірка, яка потім посилає своє проміння на землю, щоб освітитися там людиною, — зазначила пані Анжела. — І лише дехто зберігає це світло, перетворюючи його в сузір’я маленьких «зоренят», щоб з часом постати земною зорею. Таким був Ізидор Олексійович Доскоч”…
Зірку спортсмена-рукоборця, заслуженого майстра спорту України Андрія Пушкаря відкрила його дружина Світлана, зазначивши, що визнання у рідному місті для чемпіона було дуже важливим. «Він докладав стільки зусиль для того, аби прославити Тернопіль. І зробив це на весь світ – 15 разів ставши чемпіоном світу, 16 разів – чемпіоном Європи, 7 разів – вигравши кубок світу серед професіоналів», — сказала Світлана Пушкар.

Спогади та емоції, гордість і сум, радість і сльози… Із чотирьох зірок, якими цьогоріч поповнилася Алея, зірки трьох відомих тернополян — рукоборця Андрія Пушкаря, засновника та керівника «Зоринки» Ізидора Доскоча і телеведучого Ігоря Пелиха присвячені їм уже посмертно…

— Щороку тернопільська Алея зірок поповнюється новими зірками, новими іменами тих людей, які зробили значний внесок у розвиток та популяризацію нашого міста. Усі люди, чиї зірки ми відкриваємо сьогодні: Ігор Пелих, Ізидор Доскоч, Андрій Пушкар, а також товариство «Вертеп», 30-річчя якого відзначали цьогоріч, доклали значних зусиль, аби про наш край чули у різних куточках України та світу. Тож вони гідні того, щоб мати свої зірки у Тернополі», — зазначив міський голова Сергій Надал.

Під час урочистого дійства, яке уже традиційно відбувалося у День міста, першою відкрили зірку, присвячену 30-річчю товариства “Вертеп” — культурно-просвітницького товариства, яке розпочало свою діяльність у Тернополі наприкінці 1988 року. «Щиро дякуємо, що зірка нашого товариства засвітилась на цій Алеї, — зазначила учасниця товариства «Вертеп» Наталія Гавдида. — Це дуже символічно, адже саме вертепівська зірка згуртувала молодих, активних та небайдужих… Дотепер тернополяни співають колядки, які збирало по віддалених селах наше товариство… Наш “Вертеп” – це велика дружня родина. І нині, як і 30 років тому, «вертепівці» продовжують популяризувати українську культуру та традиції…»

На відкриття зірки відомого телеведучого та журналіста Ігоря Пелиха приїхали його донечки, 16-річна Соломія та 12-річна Юстина. Дівчата, не стримуючи сліз, зворушливо згадували тата… “Дуже приємно бути тут нині з вами… Ми пам’ятаємо тата з гітарою, з величезною купою друзів навколо нього, завжди веселого та усміхненого, — не приховувала емоцій Соломія. — І якщо минуло десять років, відколи його не стало, а тут нині зібралося так багато людей, це означає, що він був дуже класним чуваком… Я пишаюся, що є його донькою”.
Зірку відомого педагога, засновника та керівника дитячої хорової школи «Зоринка» Ізидору Доскочу відкривала його дружина пані Анжела спільно з учнями школи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: НОВА...  

Коментарі