У школі №28 з`явилася сенсорна кімната для особливих дітей – допомогла «Асоціація жінок України «Дія» (Відео)

05.09.2019 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Інклюзивна освіта є важливою складовою Нової української школи. Але цілком очевидно, що бюджетних коштів не вистачає на «все і зразу». Тому Тернопільський осередок «Асоціації жінок України «Дія» на чолі з Ольгою Шахін відгукнувся на звернення адміністрації тернопільської школи №28 та долучився до облаштування у мультисенсорної ресурсної кімнати. Це перша у Тернополі кімната для дітей з інклюзією,  особливо такій новині зраділи батьки дітей, які потребують особливого підходу та нагляду фахівців.

«Дуже рада, що маю змогу долучитися до таких знакових справ. Ми в суспільстві багато говоримо, що потрібно допомагати таким діткам. І ця допомога має полягати в тому, щоб вони могли відчувати себе серед нас, повноцінними, як і всі діти. Ми з членкинями Тернопільського осередку «Асоціації жінок України «Дія» неодноразово відвідували навчальні заклади, де освіту здобувають особливі діти. І ми будемо раді допомогти кожній школі та садочку, де є такі малюки та учні. Це важливо робити, бо діти - наше майбутнє!», - зазначила голова осередку Ольга Шахін.

Спільними зусиллями адміністрації школи№ 28, батьків та благодійників для інклюзивної кімнати придбали усе необхідне обладнання для навчання, розвитку та відпочинку. Поєднання дітей з різними нозологіями в одному класі - це вже звична практика для навчального закладу. У школі зараз діє п`ять інклюзивних класів, у яких навчається 8 учнів. Тож кімната зі спеціальним обладнанням - саме те, чого потребували особливі діти.

Раніше повідомлялося, що Тернопільський осередок «Асоціації жінок України «Дія» за внесок у вирішення проблем жителів громади з нагоди Дня міста отримав Почесну відзнаку міського голови.

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі