Архієпископ Нестор взяв участь у святкуванні Дня знань у ТНЕУ

Опубліковано:
4 Вересня, 2019

1 вересня 2019 року у Тернопільському національному економічному університеті відзначали День знань. На запрошення ректора вишу Андрія Ігоровича Крисоватого в урочистостях з нагоди початку нового навчального року взяв участь архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор. Його Високопреосвященство супроводжував секретар єпархії прот. Олексій Головацький.

Свято зібрало не тільки всю велику університетську родину, а й представників місцевої влади, народних депутатів, випускників вишу, батьків і рідних нинішніх студентів.

Учасники дійства вшанували пам’ять Героїв України хвилиною мовчання. Студенти запалили свічку та поклали квіти пам’яті Героїв Небесної Сотні до університетської каплиці.

Опісля священнослужителі відслужили молебень за успішний початок навчального року та окропили свяченою водою студентів, викладачів та гостей свята. 

Після спільної молитви з архієпископом Тернопільським і Бучацьким Тихоном і духовенством інших релігійних конфесій владика Нестор привітав керівництво університету, студентів і професорсько-викладацький колектив з початком навчання, побажав нових здобутків і благословив на новий навчальний рік. Окремо архієпископ Нестор звернувся до першокурсників ТНЕУ, які долучилися до великої університетської родини.

“Ставши студентами, ви починаєте свою велику працю, щоб згодом, здобувши знання в Тернопільському національному економічному університеті, застосувати їх для розбудови Української держави”, – зазначив владика.

Архієпископ Нестор закликав на присутніх Господнє благословення.

Фото пресслужби ТНЕУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нестор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #університет
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: