На Тернопільщині встановили суму за вирубку дерев

Опубліковано:
2 Вересня, 2019

На Тернопільщині встановили суму, яку повинна буде сплатити людина за зрізане дерево. Таке рішення було прийняте з метою запобігання безконтрольної вирубки та збільшення розміру надходжень до місцевого бюджету. Про це повідомляє Чортківська міська рада.

Для встановлення ціни рослини розробили спеціальні формули. Сюди враховуватимуть їх вік та вартість утримання дерева чи куща. Середня вартість утримання дерев протягом року прийнята наступна: для листяних порід – (40,36 х 2.046) = 82 грн 58 коп.; для хвойних порід – (41,95 х 2.046) = 85 грн 83 коп.

Нагадаємо, що зрізання дерев, в межах населеного пункту, без відповідного дозволу карається штрафом. Також здійснюється відшкодування збитків залежно від діаметра пня незаконно зрізаного дерева.

До слова, якщо дерево росте за межами присадибної земельної ділянки, наприклад біля паркану, його видалення здійснюється за рішенням виконавчого органу міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вирубка, #дерева, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: