У парку ім. Т. Шевченка День знань святкували без шашликів та алкоголю сотні людей

Опубліковано:
2 Вересня, 2019

Вперше у Тернополі на 1 вересня не вишикували школярів на шкільних майданчиках. Навчальним закладам запропонували вийти у парк ім. Т. Шевченка та запросити усіх на науково-розважальне свято “День знань: Версія 1.0”. Ініціаторами виступили Тернопільська міська рада, громадська організація “Центр науки Тернополя” та Молодіжна міська рада. Центральна алея парку на декілька годин перетворилась на Алею можливостей. Сюди прийшли школярі різного віку разом зі своїми батьками і друзями. Навчальні заклади – школи, коледжі, ліцеї, училища, позашкільні навчальні заклади, громадські організації презентували свої можливості для навчання та розвитку. Майстер-класи проходили всюди, як під дахом наметів, так і на килимках на травичці. У кожного була можливість спробувати професію на дотик, а також отримати хвилинки релаксу, наприклад, у гамаках, подивитись на Сонце через окуляр телескопу, пограти в настільну гру “Тернопільська громада”, зліпити свій перший глечик, відчути себе криміналістом, пройти тест і дізнатись, які професії саме тобі.

Ірина Костогриз, мати шестикласника Максима Костогриза: “Це так захоплює, хотілось і самому спробувати щось зробити, насправді, навіть не очікували, що тут буде так креативно. Максим сьогодні ще й спробував себе у ролі фотокореспондента. Такий собі тренінг перед поїздкою на Міжнародний медіа-фестиваль “Дитятко”. Разом з Денисом Мудрим вони також знімали міні сюжети на мобільний телефон. І те, що парк заполонили творчі та натхненні без алкоголю і шашликів, взагалі, чудовий побічний ефект свята!”

Наталя Попович, завідувач організаційно-масовим відділом, керівник гуртка “Ерудит”: “На локації ТОКЦНТТШУМ під назвою ” Ми – крила для дитячих мрій !” кожен охочий мав змогу поринути у неймовірний світ технічної творчості. Дітей було багато. Наші моделі кораблів, літаків кожен намагався потримати у руках. Хочу додати, що заняття у наших гуртках безоплатні, тому чекаємо діток!”

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null
Фото: Денис Мудрий, Максим Костогриз

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свято, #тернопіль, #тернопільські новини, #учень, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: