Соняхи пам’яті: квітами та молитвою тернополяни вшанували загиблих захисників (Фото)

Опубліковано:
30 Серпня, 2019

У День пам’яті захисників, який в Україні відзначають сьогодні, 29 серпня, військовослужбовці, волонтери та небайдужі тернополяни поклали квіти до пам’ятника Небесній Сотні на площі Героїв Євромайдану.

Акцію вшанування пам’яті військових, які загинули в бoрoтьбі за незалежність, суверенітет і теритoріальну цілісність країни, організувала ГО «ВО учасників АТО Галичини». Під час покладання квітів присутні також записали відеозвернення до влади, в якому вимагають провести розслідування та притягнути до відповідальності винних за смерті в «Іловайському котлі».

Люди прийшли до пам’ятника із соняхами. Саме ці квіти стали символом Іловайської трагедії.

– Сьогодні ми прийшли вшанувати пам’ять загиблих військовослужбовців із соняшниками. Ці квіти – символ «Іловайського котла». Тоді, у час трагедії, буйно цвіли соняхи. Коли розстрілювали наших воїнів, то їхні тіла розкинуло по полях. Їх було так багато, що неможливо було зібрати урожай. Наші солдати лежали, а серед них росли ці квіти. Соняшник – це своєрідне уособлення нашого народу. Вони повертаються головами до сонця, бо пам’ятають що зло можна перемогти, – пояснила голова правління ГО «ВО учасників АТО Галичини» Ружена Волянська.

Учасник АТО Володимир Свистун наголосив на тому, що в «Іловайському котлі загинуло більше 360 українських військових, за смерті яких ніхто поки не відповів.

– Іловайський котел – це прикра сторінка нашої історії, але ми маємо її пам’ятати. В російсько-українській війні було чимало боїв, в яких загинуло безліч синів нашої держави. Чи то в Іловайську, чи в Дебальцевому, чи в будь-якому іншому місці. Всі вони віддали своє життя з однією метою – щоб нові покоління творили нову історію. Наш обов’язок пам’ятати захисників, не ховаючись, – зазначив Володимир Свистун.

До слова, в Україні сьогодні, 29 серпня, вперше офіційно відзначають День пам’яті захисників. Пoстанoву прo такий пам’ятний день підписав президент України Вoлoдимир Зеленський. Дату вибрали у зв’язку з тим, щo саме 29 серпня 2014 рoку на Схoді загинулo найбільше військoвoслужбoвців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день пам'яті, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: