День пам’яті захисникам України в Теребовлі (Фото)

Опубліковано:
29 Серпня, 2019

29 серпня Україна вперше відзначає День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, встановлений відповідним указом президента від 23 серпня 2019 року.

До вшанування долучилася і Теребовлянщина. День пам’яті захисників України теребовлянці відзначили поминальним заходом біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, що в Молодіжному парку м.Теребовля.

Отці храмів міста Петро Пастух та Володимир Якубишин відслужили поминальну панахиду. До спільної молитви долучилися заступник голови районної ради Ольга Трапова, керівник апарату райдержадміністрації Марія Чех, керівники та спеціалісти структурних підрозділів РДА, районної та міської рад, представники районних установ та організацій, вояки АТО, волонтери ГО «Теребовлянська вежа», громадськість.

Після панахиди священнослужителі звернулися до присутніх з Божим словом, в якому наголосили, що загиблі воїни на сході поповнили ряди Небесного війська, яке знову захищає нас, але вже згори. Лише той народ непереможний, котрий любить Бога, подолав страх, не боїться смерті, готовий віддати своє життя за ближнього. За зло ніхто життя не віддає, а за добро, любов до батьківщини – віддають. Нам є з кого брати приклад, тому єднаймося заради України, щоб жертва загиблих військових не була марною.

Як символ пам’яті і скорботи за загиблими, до підніжжя пам’ятника покладено запалені лампадки.

На завершення поминального заходу пролунав Державний Гімн України.

«Українські воїни назавжди залишаться в нашій пам’яті та в наших серцях! Ми завжди їх пам’ятатимемо, адже вони за майбутнє нашої держави, за майбутнє наших дітей віддали найдорожче – своє життя. Пам’ятаємо і шануємо Героїв!», – говорить керівник апарату РДА Марія Чех.

Для довідки. На серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. Відомо, що бої за важливий стратегічний об’єкт Донбасу – місто Іловайськ, тривали з середини серпня. Українським військовим майже вдалося звільнити місто, але тут втрутилася російська армія. У плани Москви не входило здавати важливий стратегічний пункт, тому вона кинула проти українців свої регулярні війська. Унаслідок вторгнення регулярних підрозділів Збройних сил РФ та їх маршу в напрямку міста Іловайськ батальйони МВС України “Дніпро-1”, “Миротворець”, “Світязь”, “Херсон”, “Івано-Франківськ”, Нацгвардії “Донбас” і сили сектору “Б” потрапили в оточення. 28 серпня становище українських військових стало критичним. Президент Росії Володимир Путін, граючи роль миротворця, 29 серпня запропонував проросійським бойовикам відкрити для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення. Насправді путінський “зелений коридор” став для наших військових справжньою дорогою смерті, адже загинуло чимало українських військових. Згідно зі звітом Міністерства оборони України, вторгнення російських військ на територію України відбувалося протягом 24-29 серпня 2014 року, а загальна кількість контингенту складала: 3,5 тис. осіб особового складу, 60 танків, 320 БМД (БМП), 60 гармат, 45 мінометів, 5 ПТРК. За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому “зеленому коридорі” 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Леся Дида, Віктор Аверкієв

Фото: Олег Капуста

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день пам’яті, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: