«Туристична червона лінія»: у Тернополі відкрили оновлену вулицю Чорновола

Опубліковано:
28 Серпня, 2019

У Тернополі, 28 серпня, відкрили оновлену вулицю Чорновола. Відповідно зазначеного проєкту повинні були облаштувати пішохідні доріжки, велодоріжки, проїзну частину та висадити нові червонолисті дерева.

Як зазначає міський голова Сергій Надал, концепцію відкритого простору від залізничного вокзалу до Театральної площі була повністю реалізовано. При розробці проєкт схему руху погоджували із патрульною поліцією, таким чином вдалося ще облаштувати 23-24 місць для паркування.

Оскільки тернополян найбільше турбувало питання дерев, які зрізали на початку ремонтних робіт, то міський голова наголосив, що причин для хвилювання не було. Адже робітники висадили тридцять саджанців червонолистих кленів.

«На цій ділянці буде висаджено два ряди екзотичних червонолистих кленів, корінь яких не має здатності до розгалуження і не пошкоджуватиме дорожнє покриття та фасади прилеглих будинків, У 2018 році від початку вул. Чорновола до перехрестя з вул. І. Франка по обидві сторони були висаджені алеї червонолистих кленів і цього року їх продовжили. Цим самим ми створимо так звану «туристичну червону лінію», що простягнеться від вул. В. Чорновола до парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка», – пояснює начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський.

До слова, ще тривають роботи з облаштування фонтану, який буде працювати за новітніми енергоефективними технологіями подачі води, а також її перероблення та енергопостачання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вул.Чорновола, #день міста, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реконструкція, #ремонт, #театральний майдан, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: