Чи можна у Тернополі пити воду з водоматів?

28.08.2019 07:43   Джерело: Голос
Опубліковано : Новини Тернопілля

На території міста Тернополя здійснюється реалізація розливної води з водоматів ФОП Стецина О.В. (вода питна «Долина+»), ФОП Шмігельський А.І. (вода питна «Джерельна+»), ФОП Іваницький (вода питна з свердловини санаторію ТзОВ «Веселка») та ТзОВ «Агроком» (вода питна «Зарваницька»).

З метою забезпечення епідемічного благополуччя на території м. Тернополя та Тернопільської міської територіальної громади, аналізу і прогнозу епідемічної ситуації, реалізації заходів, спрямованих на профілактику та зниження рівня епідемічної захворюваності на гострі кишкові інфекції та згідно угод на відомчий лабораторний контроль щомісячно проводиться дослідження якості води з водоматів ФОП Стецина О.В. (вода питна «Долина+»), ФОП Шмігельський А.І. (вода питна «Джерельна+»), ФОП Іваницький (вода питна з свердловини санаторію ТзОВ «Веселка») за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками, в т.ч. токсичними елементами.

За результатами лабораторних досліджень, проведених згідно Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною», затверджених наказом МОЗ України №400 від 12.05.2010 р. впродовж 2019 р. у відібраних 42 взірцях води з водоматів відхилень не виявлено.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Голос  

Коментарі